KRISTIANSAND: Filmene, som er produsert av de internasjonale skateprodusentene DC og Lakai, vises for første gang i Norge på Harveys i kveld klokken 20. — Det er ikke akkurat hver dag at noe sånt skjer først i Kristiansand, sier en stolt Ola Pettersen ved Vision Kristiansand, til fvn.no.

Han er ansvarlig for visningen av filmene i kveld, og har sikret seg filmene først ved å mase på de rette folkene.

Filmene skal ha premiere i Oslo først på torsdag neste uke.

— Det er viktig å ikke bare ha alt først i Oslo, det finnes andre steder i landet. I tillegg så begynner det å poppe frem masse skatere i Kristiansand, sier Pettersen.

Se promo på Laikas Fully Flared her:

Begge filmene har utøvere i verdensklasse, som gjør sitt for å prege filmene med triks og halsbrekkende stunts. Det er ikke fritt for at det ryker både et brett og et kne i filmene. Blant annet får du se skateveteran Eric Koston i aksjon og du får sett hvorfor Marc Johnson er verdens beste skater akkurat nå.

— Marc Johnson ble kåret til årets skater i Trash Magazine basert på det han gjør i Fully Flared, sier Pettersen som betegner filmene som helt rå.

Filmen MTN 1,5 , som også vises i kveld har over 160.000 visninger på en av sine promoer på nettstedet YouTube. Snowboardesset Kjersti Buaas fra Norge er blant dem som deltar.

Se teaser fra filmen her:

I tillegg til filmpremieren blir det både rappere og dj som skal sette skatefoten i sving.

Aldersgrensen på utestedet er satt ned for anledningen fra 21 til 18 år.