KRISTIANSAND: Det ble flertall i bystyret for å slette Quarts gjeld med 29 stemmer mot 24. Før dette hadde debatten i bystyret gått i en time og førti minutter, med over tyve taler.

Det var partiet Rødt som var tungen på vektskålen. Ironisk nok var det dette partiet som hadde fremmet forslaget om utsettelse av behandling av saken.

Men etter at rådmann Tor Sommerseth opplyste om at en utsettelse ville bety skifteretten for Quart, ble forslaget trukket. Rødt-representantene snudde da de hørte dette, og stemte dermed for å gi Quart støtte. Selv om Halvor Fjermeros tidligere kritiserte Quart sterkt fra talerstolen:

— Rock er det mest kommersielle av alt. Det er et stort paradoks vi har at de må subsidieres oppunder ørene, sa han.

KrF, Demokratene, Frp og Pensjonistpartiet stemte mot å hjelpe festivalen.

I går meldte Fædrelandsvennen at det langt fra var sikkert om Quart ville få støtten de trenger for å overleve av Kristiansand kommune. Mange politikere er kritiske til mangelen på informasjon og regnskap fra festivalledelsen. Da lå det an til at et flertall på 27 mot 26 ville utsette saken om å gi Quart hjelpen de trenger for å klare seg økonomisk.

Men i bystyret i kveld ble det altså klart at Quart-hjelpen er sikret. Cultiva, næringsselskapet og bystyret går inn med i alt over syv millioner kroner.