Han skriver og presenterer riktignok fortsatt låter innenfor en stil som er overbefolket av gode artister. Derfor handler det mye om å finne det riktige uttrykket og den rette nerven. Akkurat det gjør Vidar Vang her. Mange av låtene er så sjelfulle og så gode med en slik nærhet at de går i hjertet.

Åpningslåten «Stand up» setter standarden. Forsiktig arrangert og forsiktig produsert. Ingen kraftfulle effekter som stjeler oppmerksomheten fra hva dette handler om; nemlig om den gode teksten og den gode melodien som smelter sammen til låter det ikke er lett å få ut av hodet.

Slik fortsetter det. Albumet tikker inn på en halv time. Det er helt ålreit. Her er ikke noe fyllstoff. Vidar Vang synger med en energi og med en lidenskapelig snert som forfører, men han blir aldri for påtrengende. Flere av låtene dreier i retning Mike Scott, slik han framstod på albumet «Bring 'em all in». Dette er tidløs musikk fra en stor sanger og sangskriver som likevel antagelig ikke har gitt ut sitt beste album ennå. Men han er veldig nær det fullkomne her.

Rune Slyngstad

Vidar Vang

Vidar Vang (Sonet/Universal)