Nei, det er ikke stille rundt ham nå. Tvert imot. Kjartan Salvesen har det mer travelt enn på lenge. Plate nummer to er ferdig, utlevert og kalt «The Silence». Klar til å føres over disk, dumpe ned i en pose og legge seg langflat i en spiller for å gi fra seg litt lyd.

— Jeg har brukt nærmere to år på dette albumet, så det er deilig å slippe det fra seg, sier Salvesen. For denne gangen har han stått for det meste selv: Tekst og melodier, management og kontakter. Slik måtte det bare bli, etter at det forrige plateselskapet vendte ham ryggen. Men nå får han til gjengjeld bestemme selv.

Personlig

Kjartan Salvesen har laget en plate om livets opp- og nedturer. Brudd og kjærlighet, sønnen Hugo og tapet av moren har fått plass blant sporene.

— Vokalmessig bruker jeg hele spekteret, og uttrykket er mer rocka enn før, sier Salvesen.

Salgstall tenker han ikke på - helt bevisst. Han vet hvor lett det er å bli skuffet.

— Forrige gang var jeg på lag med et helt tv-selskap, og solgte 40.000 plater. Dette kan ikke sammenliknes, sier han. Nå vil han først og fremst at folk skal gi ham en sjans. Fordommer finnes det nok av.

Mye useriøst

— Jeg har ikke stemmen til Kurt Nilsen. Det bør alle ha fått med seg nå. Jeg er en artist i utvikling, målet mitt er å vise progresjon, sier Salvesen. Mange av kritikerne har trillet lave terningkast, men det velter ham ikke over ende.

— Jeg var i grunnen forberedt på det. Og det er klart; noe av det jeg leser er nok fullt på sin plass. Konstruktive tilbakemeldinger er det ingenting i veien med. Men det er ikke mye seriøst når jeg sammenliknes med Rune Rudberg og danskebåten.

— Det hender folk blir overrasket når jeg dukker opp i studio med gitar. De tror ikke jeg kan spille, sier Salvesen. Derfor må han komme seg ut. Ut til fansen og vinne ny tillit.

— Jeg må bevise at jeg kan mer enn å framføre svisker som varer i et par minutter. Nå skal jeg bruke god til på å bygge meg opp, stein for stein. Jeg har ikke noe hastverk på meg, sier han. Noen ganger er det helt greit at sjefen ikke heter TV2. Kjartan Salvesen, artist:

  • SITAT: «Jeg har ikke stemmen til Kurt Nilsen. Det bør alle ha fått med seg nå. Jeg er en artist i utvikling, målet mitt er å vise progresjon.»

  • HVEM: Sanger og låtskriver, født i Sandnes 17. oktober 1976. * START: Ble kjent i 2001 etter at han hadde skrevet cupfinalesangen «Viking e tebage».

  • «IDOL»: Vant norsk «Idol» i 2004, fulgte opp med hiten «I'm Standing Tall».

  • TV/RADIO: Var programleder for ungdomsprogrammet Triplet på TV Vest i 2006. Jobber som ishockeykommentator for radio.

  • PLATER: «Kjartan Salvesen», 2004. Solgte ca. 40.000 eksemplarer. «Then Silence», sluppet 10. september 2007.