HOVE/ARENDAL: — Vi er overrasket og ydmyke over at Giske oppfordret oss til å søke etter så kort tid. Jeg snakket med han i går, og han fortalte at enkelte av betingelsene for å få denne statusen skal gjøres om. Miljø- og musikkprofilen vår og vår evne til å inngå i nettverk med andre festivaler, blir viktig, sa daglig leder i Hovefestivalen, Morten Sandberg på en pressekonferanse fredag.

Som kjent har Quartfestivalen i flere år kjempet for å oppnå Knutepunkt-status, så det kom nok som en overraskelse på de aller fleste at ferskingen Hove allerede nå er blitt oppfordret til å søke. Om de kommer til å gjøre det, skal Hovefestivalen bruke de kommende dagene på å finne ut av.

I løpet av 2007 skal Giske avgjøre hvilken rockefestival i Norge som skal få knutepunktstatus. 2,5 millioner kroner hvert år vil gi en unik trygghet for den festivalen Giske trekker ut.

— Vi skal bruke de neste dagene til å summere opp hvordan dette har gått og deretter ta en avgjørelse på om vi skal søke. Man må ha noe å komme med i en slik søknad, det nytter ikke å bare "komme her", sa Toffen Gunnufsen om den gledelige oppfordringen.

Han la i tillegg vekt på hvor fornøyd han er med at Knutepunkt-statusen også nå omfatter rocken og kan bli tildelt festivaler som Hove.

Regnet Under pressekonferansen fredag meldte nok en gang værgudene om at de ikke helt er ferdig med å øse vann over hodene på festivaldeltakerne. En kraftig regnskur bragte selvfølgelig temaet " vær" på banen igjen.

— Det er utrolig varierende værmeldinger. Noen melder regn, mens andre melder fint. Dette tror vi blåser over, og det er meldt fint igjen i morgen, forsikret en optimistisk Toffen.

17 bitt av flått Hovefestivalen har ifølge ledelsen blitt mottatt svært godt, både av næringslivet i Arendal, av naboene til festivalområdet og politi- og ambulansetjenesten.

— Når det kommer til skader, har det vært utrolig lite. Vi har hatt 17 tilfeller av flått, noen utdelte paracet og plastring av litt skrubbsår. Det har også vært noen tilfeller av litt for mye alkohol, sa festivalsjefen, som også poengterte at butikker og restauranter i Arendalsområdet er svært fornøyd med festivalfolkets oppførsel.

Festivalledelsen roste også naboene til Hoveområdet, som ifølge dem har vært helt "fantastiske", forståelsesfulle og hjelpsomme.

Gledet seg til Mastodon På Hovefestivalens store metal-dag, var det Mastodon som fristet Toffen mest på programmet.

— Jeg gleder meg personlig mest til den konserten, men smaken er jo som baken... og den er delt. Er sikkert noen som gleder seg mest til Damien Rice også, gliste Toffen.