Allerede i kl. 15.15 i dag var køen lubben og god utenfor billettsalget på Lerkendal. Mange etternølere hadde møtt opp for å sikre seg en billett til kveldens konsert, mens tilreisende blodfans kledd i Iron Maiden fra topp til tå ventet på å få løst inn billetten i adgangsbånd og komme inn på stadion.

Kø i gata

Trafikken er tett rundt fotballstadion. Det er vanskelig å finne parkeringsplasser. Midlertidige og uortodokse løsninger kan vente seg en lapp i ruta, for Trondheim parkering er på plass og i ferd med å skrive ut bøter.

-.Det er ganske kaotisk, det er folk som parkerer i grøftekanter, på plener og rundtomkring. Vi veileder folk og prøver å få sendt de til Sintef, Hesthagen og Holtermannsvei 1. Der er det en del plasser. De som er på fotballkamper, vet hvor det er lurt å parkere, sier Steinar Myhr, seksjonsleder i Trondheim parkering.

Han anbefaler folk å sykle, gå, ta bussen eller parkere et stykke ifra. Foreløpig har de ikke fått noen klager fra naboene, men parkeringsvaktene vil få en travel kveld.

-.Erfaringsmessig er det flere fremmede folk i strøket under konserter enn når det er fotballkamp, så det er en del Texas-parkering, forteller Steinar Myhr, seksjonsleder i Trondheim parkering.

Plan for kvelden

Under konserten er det plass til 25.000 på Lerkendal. Portene åpner klokka 17, og klokka 19 starter første oppvarmingsband, med Lauren Harris i spissen. Hun er datteren til Steve Harris, bassisten i Iron Maiden. Deretter spiller Avenged Sevenfold, før hovedattraksjonen går på scenen klokka 21.

Foto: VEGARD EGGEN