Albumsalget deres rundet en halv million i USA, og minst like mye i resten av verden. De vant en Grammy for beste rockeopptreden med superhiten «Woman», og de var et ettertraktet navn på festivalscener verden over. Suksessen greide imidlertid ikke å holde den australske trioen sammen.

Oppløst

Denne uken annonserte bandet på sine nettsider at bassist og keyboardist Chris Ross og trommeslager Myles Heskett er ute av bandet med øyelikkelig virkning. Frontfigur Andrew Stockdale melder at han nå har planer om å finne nye musikere og fortsette under navnet Wolfmother. I meldingen på nettsidene heter det at de tre over lengre tid har forsøkt å holde det gående, men at de ikke har funnet noen harmonisk måte å arbeide sammen.

Sluttet

De interne stridighetene i bandet førte til at bandet måtte ta en lengre pause i slutten av fjoråret. De forsøkte å arbeide sammen i studio for å lage en oppfølger til den selvtitulerte debutplaten, men problemen var for store. Det var opprinnelig Chris Ross som forlot bandet først. Trommeslager Myles Heskett ønsket ikke å fortsette i bandet med en forandret besetning og slo følge ut av bandet.