Hovefestivalen har sikret seg den populære og banebrytende britiske gruppa The Prodigy til årets festival på Tromøya. Bandet regnes som en av de viktigste stilskaperne innen elektronisk dansemusikk. Gruppa har solgt over 17 millioner album siden de startet opp i Essex i 1990. Spesielt forhold

Hovefestivalens «redningsmann» og eier av Festival Republic, Melvin Benn, har lenge hatt et spesielt forhold til den britiske gruppa:

— The Prodigy gjorde sin første festivaljobb for meg på begynnelsen av 90-tallet, da rave-bølgen rullet over de britiske øyer. Selv om festivalen lå i Oxfordshire kunne du høre musikken helt inn til London. De ga alle et gedigent hakeslepp, meg inkludert, sier Benn i en pressemelding.

Bandet er kjent for forrykende livshows, og sanger som «Firestarter», «Voodoo People», «No Good», «Charly», «Out of space», og «Smack my bitch up».

– Aldri skuffet

– Dette er noe sånt som den 20. festivaljobben de gjør for oss i Festival Republic, og de har aldri skuffet. I år spiller de blant annet på Reading, Leeds og Glastonbury, i tillegg til Hove. Showene til The Prodigy er definisjonen på mayhem, og jeg er ganske sikker på at de spesielle omgivelsene på Hove vil gi opplevelsen en ekstra dimensjon, sier Benn.

21. februar i år ble gruppens nye album «Invaders Must Die» lansert. I første uke solgte albumet over 97.000 eksemplarer i Storbritannia. Plata har jevnt over gode anmeldelser, og VGs Thomas Talseth har kalt det for årets comeback.

Gruppa får æren av å avslutte Hovefestivalen med en nattkonsert på Amfiet torsdag 25. juni.

Her kan du gjennopleve klassikeren «Firestarter»: