– Nei, det er ikke en norsk utgave av «Saturday Night Live», men vi regnet med å få den sammenligningen, og det kan være noen elementer som er litt gjenkjennelige, sier Unn Grethe Berge, presseansvarlig i TV 2. «Torsdag kveld fra Nydalen» består av et fast ensamle: Morten Ramm, Guri Solberg, Else Kåss Furuseth, Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson. Hvorav Solberg er den eneste humorferskingen.

Vi skal le

– Vi har påtatt oss en forpliktelse overfor NATO om å gjøre så godt vi kan for å få folk til å le, sier Williamson.

Serien starter i vår, men det er ikke fastsatt noen premieredato ennå.

– Den kommer snart på TV 2, kan du skrive, sier Berge.

Gjennom ti programmer skal ensemblet spille på humor og musikalske innslag og ha fast storband i studio. De skal drive spontanhumor og sketsjer fra scenen, og noen sketsjer blir spilt inn på forhånd. Og hver uke skal de også levere et skråblikk på aktualiteter – både fra Norge og resten av verden.

– Det er tidløs humor. Hverdagshumor rundt de fleste enmer. Vi skal se på både nyhetsverdenen og underholdningsverdenen. Ensemblet får utfolde seg ganske fritt, og de skal ta for seg fra de fleste kategorier, sier Berge videre.

– Jeg er en representant for familiens klovn. Det er mange av oss der ute, og nå skal jeg gi oss et ansikt, sier Else Kåss Furuseth.

Prøver gjerne nytt

– Jeg gleder meg til å være med på noe jeg ikke har gjort før. Denne gangen skal jeg ikke være programleder, men være med på å lage humor. Jeg er ferskingen, og det er en rolle jeg liker godt, sier Guri Solberg.

Det er ikke bare Solberg som skal prøve seg på ukjente ting. Hver uke dukker det opp en ny kjent person som skal lede programmet.

Hemmelig vert

– Dette blir en hemmlighet fra gang til gang. Programlederne må også tørre å spille ut nye sider ved seg selv. Det kan være en person eller det kan være flere. En politiker, idretsstjerne, eller kanskje et helt fotballag, sier Unn Grethe Berge.

Odd Magnus Williamson har sitt eget ønske klart.

– Han vil ha med Kofi Annan, om han får velge fritt, sier Berge.