KRISTIANSAND: — Søknaden fra Quart var på fire linjer. Vi ønsker oss mer informasjon om hvordan de har tenkt å gjøre dette før det kan bli aktuelt å bevilge penger, sier kulturstyreleder Abdullahi Mohamed Alason (Ap).

Det var onsdag kveld kulturstyret i Kristiansand enstemmig avslo å følge administrasjonens innstilling om å gi 100.000 kroner til Quart. Festivalen hadde opprinnelig søkt om fire millioner kroner i kommunal støtte, men totalt ble det bare delt ut en million kroner til festivaler fra kulturbudsjettet.

- Meningsløst

— Sett i forhold til et budsjett på 102 millioner kroner, blir det litt meningsløst å bevilge en sum på 100.000 kroner. Vi i Ap ønsker absolutt å støtte Quartfestivalen, slik vi har gjort i mange år, understreker Alason.

Han mener de små festivalene som fikk støtte har langt større nytte av sine bevilgninger enn det Quart ville hatt av en sum som utgjør en promille av totalbudsjettet.

Alason kan heller ikke se at det finnes midler som kan monne til en så stor tilstelning på kulturbudsjettet, men ønsker å hjelpe festivalen med å søke støtte fra andre offentlige kilder.

— Men da må vi vite mer om hva de tenker. Flere av medlemmene i kulturstyret uttalte at de ikke kjente nok til festivalen til å ta stilling til dette. Vi savner oversikt over helhetstenkningen deres.

Signaleffekt

— Er du ikke bekymret over signaleffekten null kroner i støtte gir?

— Nei. Jeg er ikke i tvil om at de vil klare å gjennomføre festivalen, og at de får gode artister. Men jeg vil vite mer om hva de tenker om innholdet, sier Alason.

Festivalsjef Arild Buli sier dette:

— Det var et klokt svar, og jeg skal ta kontakt med Alason for å snakke om dette. Jeg er jo helt enig i at du ikke ønsker deg to kroner til jul når du skal ha ny sykkel til sommeren, sier Buli. Han ser også at kommunens vedtatte kulturbudsjett ikke gir rom for de helt store krumspringene i forhold til Quart.

— Men de har jo klart å finne et par millioner kroner til sandvolleyball fra andre steder, så det bør gå an å finne noe til oss også, sier han.

Quartfestivalen har budsjettert med 10 millioner kroner i offentlig støtte, og har hittil mottatt null. Kulturrådet avslo i desember å gi dem en eneste av de fem millioner kronene de søkte om, og Cultiva har utsatt behandlingen av timillionerkroners-søknaden til 24. februar. Søknaden til kommunen var for øvrig på 4 millioner kroner.

Sponsorer

— Men hvis vi ikke får noen penger i det hele tatt, må vi jo redusere noe. Det samme gjelder hvis vi ikke får det vi har budsjettert med i sponsormidler, sier Buli. Sistnevnte budsjett er også på ti millioner kroner, men så langt har ingen sponsorer blitt offentliggjort.

— Nå sikter vi på 2-4 sponsormillioner lokalt og resten nasjonalt. Hvis alle er med og gir litt, går dette bra. Da kan vi om tre år være en av verdens beste festivaler. Hvis ikke kan det fort bli med denne ene gangen. Det er noen små lokale bedrifter som nå har begynt å melde sin interesse, og de telefonene er det godt å få. Det var en bensinstasjon utenfor byen som ringte på eget initiativ og fortalte at Quart-uka var den beste uka i året for dem, sier Buli.