KRISTIANSAND: — Det er den store innvandringen av polske arbeidere som gjør at vi trenger flere lokaler, sier Heinrich Josef Catrein, sogneprest i den katolske kirke i Kristiansand.

— Den katolske kirke har henvendt seg til oss med tanke på å bruke Musikkens hus som ny kirke, forteller Ole Dag Myhrstad, sjef i Kristiansand Eiendom.

Det er allerede bestemt at musikkutdanningen ved Universitetet i Agder, som holder til i Musikkens hus i Kongens gate, flyttes til nye lokaler ved Campusen på Gimlemoen. I morgen skal kommunen ta stilling til om også Kulturskolen skal flyttes til Gimlemoen.

Samles ved UiA

  • Saken skal opp i kommunalutvalget. Blir det bestemt at all virksomhet ved Musikkens hus nå flyttes, så må vi se på hva eiendommen kan brukes til. Å bruke den som katolsk kirke vil bli vurdert seriøst dersom kommunalutvalget bestemmer seg for å flytte virksomheten, sier Myhrstad.

Den katolske kirke i Kristiansand har de siste årene vokst seg ut av sine nåværende lokaler Kirkegata, og har lenge sett etter muligheter for utvidelse.

— Vi er meget interessert i bruke Musikkens hus som kirke. Problemet vårt er at vi har altfor lite plass, og der vi er nå har vi ingen muligheter for å utvide. Vi har allerede undersøkt eiendommen byggteknisk for å se at den er riktig for vårt bruk, sier sogneprest Catrein.

Han forteller at behovet for å utvide er stort, og at menigheten har vært lenge på leting.

  • De siste årene er kirken omtrent fordoblet seg. Mye skyldes den store polske arbeidsinnvandringen. Vi ønsker også en plass hvor vi kan ha søndagsskole, sier sognepresten.

Foreslår flytting

Under morgendagens møte i kommunalutvalget skal tre alternativer diskuteres:

Samlokalisering av Kulturskolen på Gimlemoen, hvor kommunen bygger og eier bygget. Økonomiske kostnader er beregnet til 3,5 millioner kroner.

Kulturskolen overtar hele Musikkens hus (Kongens gate) etter at UiA flytter. Ved å leie ut deler av bygget (Holbergs gate), vil utgifter og inntekter gå i balanse fram til 2025. Kulturskolen overtar hele bygget, og ser for seg kommunale utgifter på 3,45 millioner kroner årlig.

Eiendomssjef Myhrstad har i sakspapirene foreslått at Kulturskolen fortsetter samarbeidet med UiA og flytter til Gimlemoen. Han mener det bør settes i gang et forprosjekt, hvor det skal vurderes om kommunen skal bygge eller leie det nye kulturbygget.