ARENDAL: — Jeg er egentlig ganske tålmodig av meg, men når sommeren begynner å gå mot slutten synes jeg man bør få pengene som man har krav på, sier Sander Svebakk (20) til VG.

Han er en av en rekke gruppeledere som VG har vært i kontakt med som lurer på når festivalen skal betale dem lønn. Ifølge VG dreier det seg for de fleste om et beløp på mellom 10.000 og 20.000 kroner.

Mange fikk heller ikke kontrakt før festivalstart, noe som er et klart brudd på arbeidsmiljøloven.

— Da det ble klart at mange var misfornøyde med betingelsene i kontrakten, ble den holdt tilbake til festivalen var over, sier gruppeleder Christoffer Strand (20) til avisen.

I en e-post som avisen har fått tilgang til, gir en representant for Hove klar melding om at festivalen simpelthen ikke har midler å betale gruppeledere med per nå.

Hovefestivalens styreleder og deleier Morten Sandberg sier at han ikke frykter skifteretten.

— Hvis det er gruppeledere som ikke har fått lønn, kan det bero på at vi har en del penger utestående, sier Sandberg til VG.

Han viser til tilskuddsordninger, leverandører og matsalg. Ifølge han vil lønn til de som har jobbet for festivalen bli prioritert så fort disse pengene kommer inn.

Han beklager at flere gruppeledere ikke fikk kontrakt før festivalstart, og sier at dette ikke er i tråd med festivalens retningslinjer.