Så kom han altså ikke lengre enn til to, den kritikerroste artisten Sufjan Stevens som med brask og bram tidligere har gjort det klart at han skal gi ut en plate tilegnet hver stat i USA.

Greetings from Michigan: The Great Lake State. kom i 2003 og Come on Feel the Illinoise fulgte i 2005. Blant den harde fansen har det blitt diskutert i det store og vide hvilken stat Stevens ville ta for seg neste gang.

Stevens selv har i flere intervjuer antydet at prosjektet med 50-plater muligens var litt for storslåtte, men nå gjør han saken klar i et ferskt intervju med Paste magazine .

— Det hele var en spøk, men jeg tror kanskje jeg selv tok det for alvorlig, forteller Stevens som synes det hele etter hvert tok en dårlig retning.

— Jeg begynte å føle meg som en klisje av meg selv, forteller artisten.

Sufjan Stevens ga i høst ut den instrumentale orkesterplaten The BQE, og sier til Paste Magazine at han føler seg desillusjonert i disse nedlastingstider.

— Jeg lurer på, hvorfor lager folk album lengre når vi bare laster ned? Hvorfor er sanger tre til fire minutter lange, og hvorfor er album 40 minutter lange? Det er basert på at de skal på vinyl eller CD, og disse formatene er antikke nå, funderer Stevens.

— Jeg har ikke lengre tro på albumet Jeg har ikke lenger tro på sangen.

Foto: Asthmatic Kitty Records