— Like greit at vi gjør det som om noen andre gjør det, kommenterer trommeslager Thomas Litangen i Kråkesølv.

Bodø-bandet fikk en god del oppmerksomhet tidligere i år da selveste BigBang plukket dem ut som sine favoritter. Bigbang brukte sin forrige turné til å etterlyse lokale supportband, og Kråkesølv ble valgt. I forkant av neste album får de derfor et opphold i Øystein Grenis eget Grand Sport Studio i premie. Resultatet fra oppholdet hos Greni vil bli gitt ut på Grand Sport Records med distribusjon gjennom Warner Music.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse av debutplata til Kråkesølv her.

Debut Debutplaten«Trådnøsting» så dagens lys tidligere denne måneden og ble møtt med gode kritikker. Albumet er selvsagt tilgjengelig gjennom alle de vanlige og lovlige kanalene, men bandet har også lagt platen ut på piratmotstandernes store skrekk; The Pirate Bay. Hele albumet er ute: «Takk for at du laster ned og lytter til Kråkesølvs musikk. Håper du liker platen vår! PS: Hvis du ønsker å betale noen kroner og støtte oss litt på veien videre, kan platen kjøpes for penger på følgende nettsteder (både digitalt og fysisk)», skriver de, og supplerer med lenker til betalingstjenester som iTunes og Platekompaniet.

Står bak Trommeslager Litangen bekrefter at bandet selv står bak. I en tekstmelding skriver han at «det vil jo skje uansett». Stort mer enn det vil han ikke si om saken.

– Vi gidder ikke lage noen stor sak ut av det, men du kan godt nevne det på en eller annen måte. Vi vil jo helst at folk kjøper plata da, skriver han i en annen tekstmelding.

Kråkesølv har avtale med plateselskapet Diger, og disponent Kristian Kallevik forteller at bandet ikke avklarte Pirate Bay-stuntet på forhånd. Han tviler på at det vil skade salget.

– Hypotetisk sett, dersom dette ville skadet salget ville jo Kråkesølv skutt både seg selv og oss i foten. Men det spørs om det gjør det, sier han.

Turné Bandet er for tiden på turné og i helgen besøkte de Trondheim og Bergen. I kveld opptrer de på Store studio på NRK, og 26. november står Kristiansand for tur. Dagen etter spiller de i Stavanger. Kråkesølv er også plukket ut til å være med på neste års Bylarm og de har fått plass på programmet til Hovefestivalen.