Download Festival i Leicestershire, England var tidligere kjent som Monsters of Rock, men skiftet navn i 2003. Kiss har vært det største navnet på festivalen tidligere, men aldri mens de har brukt sin karakteristiske sminke. Nå håper arrangørene at publikum vil bidra med å sette en spesiell verdensrekord. Verdensrekorden som arrangørene vil sikre seg heter rett og slett: «Flest mennesker sminket som Kiss». På festivalens offisielle nettside opplyser arrangørene at de har slått seg sammen med ansiktsmalingsforbundet Face for å forsøkte å slå rekorden. Forbundet stiller med 20 profesjonelle ansiktsmalere.

400?

Rekordforsøket finner sted førstkommende fredag og målet er å få minst 400 mennesker i Kiss-sminke i løpet av tre timer. Da gjenstår bare spørsmålet om hvilken av de fire figurene du ønsker å sminke deg som, The Demon, Star Child, The Cat eller The Spaceman. Etter endt sminkedyst, og forhåpentligvis ny rekord, skal samtlige sminkefjes samles og avfotograferes samlet.

Festival

Da Kiss spilte i Bergen og Oslo nylig var også en hel del mennesker sminket som sine helter. For at rekordforsøket skal godkjennes må imidlertid samtlige deltakere sminkes av de offisielle samarbeidspartnerne. De som eventuelt sminker seg selv får altså ikke delta. I tillegg til Kiss kan festivalen blant annet skilte med navn som Lost Prophets, Judas Priest, The Offspring og Jimmy Eat World.

I NORGE: Gene Simmons og resten av Kiss besøkte nylig Oslo og Bergen. Nå skal de spille på festival i England. Foto: AP