James Bonds martini, den som bør være «shaken, not stirred», er blitt et selvsagt følge for agenten uansett hvem det er som spiller ham. Den foreløpig siste agent 007 i rekken, Daniel Craig, er imidlertid ikke så begeistret for andre av agentens uvaner. A rollefiguren hans sverger til tobakkdjevelen mener Craig er lite realistisk i dag.

– Jeg ønsker ikke at han skal røyke. Ian Fleming skrev en Bond-figur som røykte 60 sigaretter til dagen. Jeg kan ikke gjøre det for så å løpe flere kilometer ned en vei. Det henger rett og slett ikke sammen, sier han ifølge Contactmusic.com.

Røyk

Bonds berømte martinier akter Craig imidlertid ikke å krangle over.

Drikkingen er der fortsatt, slår han fast.

Da Craig var med å lansere den første Bond-filmen med hans tilstedeværelse var han mer opptatt av hysteriske anti-rykere. Den gangen ble røykescener tonet ned fra filmen.

– Jeg kan blåse hodet av noen, men jeg kan ikke tenne meg en god sigar , kommenterte han tørt.

Tidligere i år gikk Arnold Schwarzenegger, guvernøren i en av USAs mest røykerestriktive stater California, ut og forsvarte røyking på film.

– Personlig mener jeg ikke va skal ta bort sigarettscenene i filmene. Heller ikke sigarscenene. Men vi skal stadig minne barn og voksne om farene ved å røyke, sier han til Foxnews.com.

Premiere

Forventningene til årets Bond-film, «Quantum of Solace», er store etter at både fans, publikum og kritikere omfavnet Daniel Craigs første forsøk som Bond i «Casion Royale». 7. november er offisiell premieredato i Norge, men ifølge det norske Bond-nettstedet Jamesbond.no inviteres det til storstilt gallapremiere på Colosseum kino allerede 1. november.

Anmeldelse

I dag, lørdag, dukket en av de første seriøse anmeldelsene av filmen opp. Det er den britiske avisen The Times som har fått se filmen og i anmeldelsen slår de fast at filmen har alt det en Bond-film skal ha. De belønner den med fire av fem stjerner. «Arrogante skurker og nakne agenter — den siste filmen har alt ». Daily Mirror er litt mer lunkne i sin anmeldelse og mener at oppfølgeren ikke er like bra som den første Craig-filmen.