Katy Perry selger en avstøpning av brystene sine til inntekt for kreftsaken. Foto: AP Foto: AP

Katy Perry slo igjennom med et brak med «I Kissed a Girl», og det har vist seg særdeles vanskelig å presse den 24 år gamle amerikanske popsangerinnen ut av hitlistene. Nå bruker Perry kjendisstatusen til en god sak, og hun har ifølge E! Online bestemt seg for å auksjonere bort en avstøpning av brystene sine til inntekt for kampen mot brystkreft.

Kreft

Det er organisasjonen Keep A Breast Foundation som får gleden av å selge Perrys to fordeler. Organisasjonen har som mål å utrydde brystkreft gjennom å nå ut til unge mennesker med råd, tips og metoder for å oppdage kreften tidlig. Avstøpningene som blir laget av kjendisbrystene blir også ofte utsmykket, dekorert eller malt på av kunstnere for så å bli solgt på auksjon. Avstøpningen av Perrys bryster er det kjæresten Travis McCoy som skal male.

November

Hvordan avstøpningen blir seende ut er foreløpig en hemmelighet. Auksjonen finner sted 26. november. Under samme auksjon skal også 45 bilder tatt av fotograf Erin Caruso under hammeren. Flere kjendiser har tidligere dekorert brystavstøpningene, og en del av disse ligger nå for salg på Ebay. Der kan du blant annet sikre deg en avstøpning utsmykket av Iggy Pop.