2, 9 millioner norske og svenske seere så den bedrageridømte Bjarte Baasland hos Skavlan på fredag.

Eva Joly, som også var gjest i studio, kom ifølge Vårt Land med hard kritikk av eks-bispesønnen. Men det fikk ikke rekordpublikummet med seg. Da programmet ble sendt på NRK1 fredag kveld, var utsagnet nemlig klippet bort, skriver avisen.

— Pinlig. Jeg lurer på hvorfor dette er i det offentlige rom. Dette er en familietragedie. Det er bare ofrene som kan tilgi, offentlig botsgang tjener ikke til noe. Dette burde ikke ha vært fjernsynsmat, men bli holdt innenfor hans hus, sa Joly etter å ha hørt Baaslands historie om hvordan han spilte vekk 55 millioner som moren hadde lånt fra venner og slektninger.

Etter opptak oppdaget imidlertid Joly at hun hadde ordlagt seg hardere enn hun egentlig kunne så inne for, og ba om at det ble fjernet.

Rekordtall

Dette bekrefter redaksjonssjef Marianne Torp Kierulf.

— Hun ville gjerne at det skulle tas ut. Når gjester i etterkant sier at de ville ha ut noe, hender det at vi hører på dem hvis vi opplever at det ikke forringer kvaliteten i programmet, sier Kierulf til avisen.

Hun mener det ikke er over grensen for hvilken grad gjestene kan være med på å redigere programmet.

— Noen ganger hører vi på dem, andre ganger ikke, sier Kierulf.

NRK gikk bredt ut med forhåndsannonsering da det ble klart at Baasland skulle gjeste showet. Besøket, hvor Baasland for første gang på TV uttalte seg om hvordan han spilte bort 60 millioner kroner, fikk også mye medieomtale.

Hele 1,225 millioner seere fulgte helgens program fra Norge, 58.000 flere enn uken før. I vårt naboland fikk 1,7 millioner med seg programmet, som også rommet et intervju med Sveriges nyslåtte landslagstrener i fotball, Erik Hamrén.