Ikke lenge etter at Heath Ledger ble meldt død på tirsdag la pastor Fred Phelps i Westboro Baptist Church (WBC) ut en beskjed på menighetens hjemmesider om at de planlegger å demonstrere utenfor Heath Ledgers begravelse, det skriver Wenn.

WBC er en ultrakonservativ amerikansk religiøs gruppe som er ledet av Fred Phelps. Gruppen er kjent for sine svært kritiske holdninger ovenfor folkegrupper som jøder, muslimer og katolikker. Aller hardest går de ut mot homofile.

Demonstrerer mot Brokeback

— Ja, WBC kommer til å demonstrere utenfor denne perverse mannens begravelse, står det i nyhetsbrevet som er lagt ut på menighetens nettside, som spesielt formidler homsehets.

Menigheten mener at Heath Ledger spotter Guds ord ved å spille i «Brokeback Mountain». I filmen spiller Ledger rollen som en homofob cowboy som selv ender opp i et hemmelig homofilt forhold.

Menigheten gir homofili skylden for mesteparten av det som går galt her i verden, og går hardt ut mot at homofile og lesbiske blir stadig mer akseptert i de fleste samfunn.

Kunne blitt en gigant

I døgnet som har gått siden Ledgers død har flere filmeksperter uttalt seg om australierens talenter som skuespiller.

— Heath Ledger var stor og meget talentfull. Han kunne blitt en gigant, skriver Jon Selås hos VG Nett.

Filmeksperten trekker fram nettopp «Brokeback mountain» og Ledgers lille, men betydningsfulle rolle i «Monsters ball» som eksempler på skuespillerens talent. «Brokeback mountain» tror Selås kommer til å være med å bygge myten rundt Heath Ledger.

Ledger ble funnet død i sin leilighet i New York på tirsdag. Obduksjonen på onsdag kunne ikke gi noe klart svar på dødsårsak, men politiet i New York har uttalt at de etterforsker dødsfallet som en mulig overdose.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/Reuters