Amy Winehouse fikk mandag lov å slippe ut fra rehabiliteringsklinikken i London, for å søke om visum hos den amerikanske ambassaden. Men den britiske skandalestjernen fikk kun smake friluft et par timer, og ble hele tiden passet på av sin far og en sykepleier.

Nominert til seks Grammy-priser

Winehouse er nominert til Grammy Awards i seks kategorier, men selv om hun nå søker etter visum, er det ikke sikkert at hun vil møte opp til den prestisjefylte utdelingen i Los Angeles 12. februar.

— Avtalen med den amerikanske ambassaden ble gjort for lenge siden, og var en del av prosessen for å skaffe et visum. Vi har ikke tatt noen avgjørelser angående Grammy ennå, opplyser en talsmann for sangerinnen, ifølge nyhetsbyrået Wenn.

Skandalene kan hindre visum

Winehouse har et tøft år bak seg fullt av skandaler og negativ medieomtale. Høsten 2007 ble hun tatt med marihuana i Bergen under et Norges- besøk, og ble midlertidig utestengt fra USA. Nå søker hun om å få tilbake retten til å komme inn i landet.

Men i øyeblikket er første prioritering å bli frisk. Winehouse er fremdeles ikke sterk nok til å klare seg på egne bein, og trenger tilsyn 24 timer i døgnet. Det var derfor hun kom med følge til ambassaden, ifølge talsmannen hennes.

— Amy ble holdt under oppsyn av en sykepleier under hele besøket hos ambassaden. Hun er fremdeles til behandling, og underlagt reglene hos rehabiliteringsklinikken.