Mannen døde under dramatiske omstendigheter lørdag morgen, lokal tid i Malaysia, skriver TV3 i en pressemelding.

Nattevakten jobbet for den norske produksjonen, og holdt vakt over produksjonssutstyret sammen med flere andre malayer da et palmetre falt over det teltet de oppholdt seg i.

Nattevakten skal ha blitt drept momentant. De andre skal ha kommet uskadd fra uhellet som skyldtes at massivt tordenvær som resulterte i lynnedslaget som drepte mannen.

Produksjonsselskapet Strix sitt medisinske team var på stedet kun tre minutter senere, men livet til mannen sto ikke til å redde, opplyser TV3. I tillegg til 20 norske deltakere er det omkring 30 norske crew-medlemmer på den malaysiske øya.

– Utrolig trist

Den norske programlederen Christer Falck lå og sov da uværet inntraff.

– Jeg sov et par hundre meter unna i en bungalow. Dette er utrolig trist, sier Falck til vg.no.

– Det er trist og tragisk. Det er en svært tung dag for lokalbefolkningen. Mange av de som bor her jobber for ekspedisjonen år etter år, men jeg har ikke fått bekreftet at avdøde har jobbet for oss tidligere, sier presseansvarlig for Robinsonekspedisjonen, Line Vee Hanum, til vg.no.

Dødsfallet under årets Robinsoninnspilling vekker vonde minner for George Stephen Vaz (56). Det er nøyaktig ett år og én dag siden han selv ble truffet av lynet under fjorårets TV-innspilling i Malaysia.

– Det var rett og slett jævlig. Når uværet setter inn der er det 50 ganger verre enn her hjemme, sier George Stephen Vaz til vg.no.