Ifølge Farojournalen har det etterlengtede nye U2-albumet «No line on the horizon» lekket ut på nettet ti dager før den offisielle utgivelsesdatoen 3. mars. Bandets nye single, «Get On Your Boots», ble gjort tilgjengelig for nedlastning 15. februar via offisielle kanaler. Nå ligger imidlertid hele albumet ute, blant annet på det omdiskuterte fildelingsnettstedet The Pirate Bay.

Glipp

Lekkasjen skyldes ifølge bransjemagasinet Farojurnalen at den australske nettbutikken Get Music begynte å selge albumet før tiden. Salget ble stoppet, men da var filene allerede havnet på nettet. Utgivelsen vil imidlertid ikke bli framskyndet på grunn av lekkasjen. Det eneste som blir endret i forhold til utgivelsen er at norske musikkjournalister får platen tidligere.

– Vi sender albumet ut til journalister allerede i morgen, fredag, så de ikke anmelder basert på filene som verserer på nettet, melder markedsdirektør Eivind Slotsvik hos Universal Music i Norge til magasinet.

Spotify

Universal melder også at de i neste uke vil kjøre en streamingkampanje hos Spotify. Det var U2s fanside U2Star.com som først meldte om lekkasjen, og etter å ha hørt igjennom den beskriver nettstedet albumet som et ukommersielt album som kommer til å bli elsket av den trofaste fansen. Nettstedet har også offentliggjort tekstene fra albumet.

Eksponering

U2 sørget nylig for eksklusiv eksponering da de pangstartet Grammy-showet. De bidro også da Barack Obama ble innsatt som president i januar, og i forbindelse med utgivelsen av den nye platen vil de opptre på «Late show with David Letterman» en hel uke.

Lekket

Flere av låtene fra albumet har lekket ut på nettet tidligere i ulike versjoner. Frontfigur Bono har selv vært skyld i deler av dette. I et intervju i januarutgaven av Q Magazine innrømmer han at han spilte sanger fra albumet i fylla med åpne vinduer i villaen sin i Frankrike. Forbipasserende benyttet anledningen til å ta opp sangene g legge dem ut på fildelingsnettverk. Hvor mange sanger det var snakk om husker han ikke.

– Det kan ha vært en del. Edge hørte dem og sier at du kan høre bølger og en del stoler som blir veltet, røpte han i intervjuet, og la til at de andre bandmedlemmene ikke var særlig begeistret for stuntet.