ARENDAL: Tirsdag spilte bergensbandet Audrey Horne på Amfiscenen på Hovefestivalen, og etterpå avslører de at de lurer på å gå nye veier på sitt tredje album som er i startfasen.

— Vi må prøve å være litt mer progressive. Jeg ser jo for meg et strykeorkester med piano og sånn. Og kanskje en klarinett. Vi tar opp arven etter Supertramp – de gjorde det jo bra med klarinett, sier vokalist Toschie når vi spør om det nye albumet som ventes ferdig til våren.

Utspillet ser ut til å komme noe overraskende på de andre i bandet.

— Nja, klarinett – det har jeg ikke fundert så mye på. Men vi må jo ta et steg videre. Vi får se hva det blir til, men vi har gode ting på gang i alle fall, sier trommis Kjetil Greve.

Mener Hove er en perle Videre sier bandmedlemmene at de har fått et meget godt inntrykk av Hovefestivalen.

— Jeg tror vi vil klassifisere Hove som en perle på jord, sammen med Ose og Stord, sier Toschie.

Som også var godt fornøyd med konserten på Amfiscenen klokken 15.45 tirsdag.

— Når man spiller tidlig på festivaler, må man egentlig forvente litt labert oppmøte. Men det var jo bra der som vi spilte, absolutt, sier Toschie.

Får kick av Motörhead Neste konsertstopp for Audrey Horne er Kvinesdal Rock Festival 12. juli. Bandet mener festivalen har et bra program, noe de mener kan slå positivt ut på deres egen konsert.

— De har jo Motörhead, så vi blir nok litt gira av det, sier Toschie.

Neste mål er å komme seg ut i Europa og spille så mye de kan der.

— Og å få platen ut i statene, sier Toschie.

— Vi har fått veldig god omtale i Europa. Det er veldig mange folk der ute som har lyst til å høre mer av oss. Så vi har definitivt et publikum der ute. Fra høsten av blir det det vi må peile oss inn på, parallelt med å jobbe med ny plate, sier Toschie.

GODT OPPMØTE: Audrey Horne er fornøyd med at såpass mange ville se dem på Hove tirsdag, selv om de spilte tidlig på dagen. Foto: Monika B. Birkeland