ARENDAL: — Wrong mike, forklarte Lupe, og trasket med undertrykt aggresjon bort til lydfolkene under åpningsnummeret på amfiscenen under Hovefestivalen.

Så fikk han en ny mikk, testa noen åpningsreplikker, men gikk tilbake igjen. Lydfolkene jobba så svetten spruta.

Fiasco, som opprinnelig var ønsket sammen med Jay-Z på festivalens første dag, hadde pent måttet vente i kulissene til sent ankomne Duffy hadde vridd kluten for soulhits.

- Lupe, Lupe

Allerede før mikrofonklusset var det mye om og men og bæring av monitorer og kveiling av kabler. Fansen ventet tålmodig.

— Lupe, Lupe, Lupe, ropte en broket skare unge hiphopfans foran gjerdene mens bandet ertet opp mengden med tosekunders småriff og klimpring på strengene.

Til slutt kom han, som en kloning av Wesley Snipes og en japansk tegnefilmfigur, ut av kulissene og hilste på publikum med et par poseringer.

Så er da også Kanye West-protegéen Fiasco sterkt influert av tegneseriestilen anime og Nintendospill, og har flere referanser til slikt i tekstene sine.

"Dude" fikk hitsene sine pakket inn av et tidvis funkbasert gitardominert sound, og de som satte pris på hans ellers så kantete og tydelig hiphop må nok ha rynket litt på nesen over det underlige showet han leverte. Men kanskje er dette noe av sjarmen; han er different.

Foto: Amund Hestsveen

RISTER LIV I MIKKEN? Lupe som vanlig ulastelig antrukket. FOTO: Amund Hestsveen Søker tilflukt fra Satan

Wasalu Muhammad Jaco, heter han egentlig, og er troende muslim. Navnet Lupe stammer fra "Lu", som moren hans pleide å kalle ham da han var liten.

— Vel, jeg ble født muslim, så islam er jo en del av livet mitt og påvirker alt jeg gjør til en viss grad. Jeg er ikke noe utstillingsvindu for islam, har mine feil og sånt, så jeg går ikke akkurat med et skilt på ryggen.

Likevel, Grammyvinnende Lupe skiller seg kraftig fra resten av hip hop-artistene med sin livsstil, og er kjent for å ta avstand fra vulgariteter, både i tekstene og meldinger fra scenegulvet.

— Jeg går ikke på byen, drikker ikke, røyker ikke - og hele groupie-situasjonen er, tja, lagt ned, sier han i et intervju med hip hop-magasinet Nobodysmiling.com.

Debutalbumet "Food & Liqueor" begynner med en islamsk bønn:

"A'uzu billahi min ash shaitani r rajimi Bismi 'llahi 'r-rahmani 'r-rahim," som oversatt betyr "Jeg søker tilflukt hos Allah fra Satan, den utstøtte. I Allahs navn, den evig nådefulle."

Kick, push

Og nåde ble også utvist på amfiscenen natt til fredag, etter tre mikrofonskift var han greit fornøyd, og klemte til med sin hittil største hit, debutsingelen "Kick, Push", som er en hyldingssalme til skateboarding, Lupes største lidenskap:

"First got it when he was six / Didn't know any tricks / Matter of fact first time he got on it he slipped / Landed on his hip / And bust his lip / For a week he had to talk with a lisp / Like THISSSSS"

S-ene i "thisss" freste ut av mikrofon nummer tre, og sprellemannen Lupe var i gang på scenen.

Foto: Amund Hestsveen

FROSTRØYK: Etter en god halvtime var Lupe ferdig med settet. FOTO: Amund Hestsveen