GRIMSTAD: — Ja, vi er i rute. Det er dagen før dagen med alltid noen ting som må på plass, men vi er klare til i morgen klokken 14, forteller festivalsjef Severin Baugstø Hanssen, til fvn.no.

LES OGSÅ:

Kent kommer til Skral Festival

Bestekompisen til Jack Johnson til Skral

Markerer bandkameratens død med Skralopptreden

Elvira Nikolaisen går som første artist på scenen torsdag klokken 15, men det er ikke rogalendingen som er det største trekkplasteret. Den posisjonen kniver Madrugada og svenske Kent om.

Store bredde

  • Vi har stor bredde med stor flere overraskelser. Sharon Jones & The Dap kings som spiller i morgen er blant overraskelse. De gjorde en fantastisk opptreden på Roskilde, og konserten hos oss er den eneste i Norge i år. Common er også interessante, forteller festivalsjefen.

- Hovefestivalen er blitt den store festivalen på Sørlandet. Hvilken festival vil dere være?

— Vi ønsker å være et substitutt til Hove og ikke i konkurranse med dem. Det er det rett og slett ikke mulighet for. Hove en stor festival og på mange måter en pioner som har gjort en kjempeinnsats. Vi ønsker å være den lille festivalen med stort hjerte, sier Baugstø Hanssen.

Flere festivalgjester

Med sommer, sol og Sørlandet strømmer også publikum fra andre deler av landet til Gros.

— Det er viktig å ha Agder-fylkene på laget, men det blir stadig flere tilreisende folk. Fra området mellom Oslo og Stavanger kommer mange.

Turboneger, Davy Jones Locker, Big Bang, Surferosa og Superfamily er noen av de andre artistene som tar turen til Grimstad under mellom torsdag og lørdag.

I fjor tok 9.000 mennesker turen til festivalen og hittil er 13.000 billetter solgt til årets festival, og festivalsjefen forteller at festivalen begynner å nå en størrelse som er passelig.

PS! Været for morgendagen varsler om 16 - 18 grader. På formiddagen titter sola frem, men utover kvelden blir det dårligere vær. Finn oppdatert værvarsel her .