TRONDHEIM: I dag slippes en aldri så liten revolusjon i musikkbransjen. Singelen «Sweet Silly Moon» fra Trondheimsbandet Jack Secret lanseres nemlig som mobilsingel. Men stikk i strid med hva en skulle tro så er det ikke en blodfersk låt fra den digitale tidsalder som får æren av å innlede "mobilalderen" innen musikkdistribusjonen. Tvert om, sangen «Sweet Silly Moon» er nemlig en ti år gammel låt fra et band som ble oppløst i 1997. — Ja, det stemmer. Bandet Jack Secret ble oppløst da bassisten vår Geir Digernes døde dette året, sier mannen bak prosjektet, Geir Simonsen.

— Jeg ville at noe jeg selv hadde vært involvert i skulle være en slags prøvekanin for dette prosjektet. Og «Sweet Silly Moon» passet i så måte. Alt overskudd fra denne mobilsingelen vil gå til en minnepris som vi har opprettet i Geir Digernes sitt navn. Jeg følte at dette var det riktige å gjøre.

Går nye digitale veier

Prosjektet med å lansere musikk via mobil har Simonsen kalt Microlabel, og i samarbeide med Trondheimsfirmaet Wap The Web har den tidligere Jack Secret-musikeren nå gått en helt ny vei for å gi usignerte band og artister en mulighet til å bli hørt.

— Jeg ønsket å vise det unike med en mobilsingel, sier Simonsen til adressa.no.

— En mobilsingel er per definisjon en låt som aldri tidligere har vært utgitt på et annet medium. Det spesielle her er selvsagt selv utgivelsesmåten. Det unike i konseptet her er at du ikke får tak i musikken på annen måte enn fra mobilen din. Du kan si at det vi gjør her er å ta tak i et fenomen som har blitt stort på steder som bl.a. MySpace - nemlig egendistribusjon, og gitt det et større nedslagsfelt. Ikke alle bruker nettet til å spore opp ny musikk. Men en mobil det har alle i dag.

Gammel låt i ny innpakning

Jack Secret var et "lovende " trønderband tidlig på 90-tallet og en plate var under arbeide. Innspillingene ble gjort i Nidaros Studio med Torstein Flakne ( Stage Dolls) bak spakene, men frafallet av et av medlemmene gjorde sitt til at albumprosjektet aldri ble fullført. Mobilsingelen «Sweet Silly Moon» er en av låtene fra innspillingene fra Nidaros Studio.

— Det dreier seg om en nyoppussa remix av låten, sier Simonsen.

— Dette er på en måte Jack Secrets tribute til Geir Digernes.

Satser fullt på mobildistribusjon

Men «Sweet Silly Moon» er langt ifra det første og eneste trønderske musikkelskere får høre fra "plateselskapet" Microlabel. Allerede i mars setter Simonsen inn det tunge skytset.

— Da satser vi kommersielt, sier den nybakte digital-gründeren.

— Planen er å presentere konseptet til musikere, organisasjoner, bedrifter og andre intereserte i en større setting. Det som da vil gjøre Microlabel og mobil distribusjon ekstra spennende er at det er artistene selv som vil sitte igjen med mesteparten av pengene. Dette i motsetning til de etablerte plateselskapene der potten som blir igjen til utøverne ofte er sørgelig liten. «Sweet Silly Moon» kan fra i dag med lastes ned til de fleste mobiler bare ved å sende SMS med kodeord JACK til 2097. Stort enklere enn dette å skaffe seg ny og spennende musikk skal du lete lenge etter.