FROM BERGEN WITH DOOM: Stonerdoomerne i "Krakow" skal varme opp for Enslaved. Men først skal de til Kristiansand på Southern Discomfort.

KRISTIANSAND: Det er Protestfestival i Kristiansand denne uka, og mange artister har funnet veien til byen. Mandag kunne de fremmøtte få høre Det Norske Sjømannskor, Lars E. Hanssen, Ellen Bye, Lars Bremnes, Lars Lillo Stenberg og Elfi Sverdrup under åpningsseremonien. De fleste debattene har også musikalske innslag, så sjekk programmet!

Men også på de tradisjonelle konsertstedene er det gylne muligheter for gode konsertopplevelser. Blant annet arrangeres metallfestivalen Southern Discomfort til helga.

Sjekk ukas liste her:

15.00 Det norske sjømannskor , minikonsert i Markens gate.

17.00 Elise Ria Borderline , Frelsesarmeen, Østre Strandgate

19.00 Daniel Funk / Transit, Samsen

Onsdag kveld trenger du ikke sitte hjemme og spille World of Warcraft, da er det nemlig kafékonsert på Samsen med Daniel Funk og Transit, også kjent i folkeregisteret som Jan Kenneth Transeth fra Mosby. Visstnok er en kroneis inkludert i billettprisen.

— Det blir meg med gitar, forhåpentligvis både akustisk og elektrisk, sier Transit til fvn.no. Samsen starter med dette opp et nytt konsept, med cafékonserter med én etablert artist og én som er på vei ut i rampelyset.

  • Får vi høre noen nye låter onsdag?

  • Det er jo mulig. Jeg slapp jo ny skive på forsommeren (Decent Man On A Desperate Moon, red. anm.), og det vil nok bli materiale herfra, sier han.

Siden Transit stort sett spiller med fullt band, er mange låter arrangert "ned", og det er duket for en spennende kveld.

Sjekk Daniel Funk på Myspace

Sjekk Transit på Myspace

22.00 Simon Says No!, Charlies Bar

På Charlies bar rekker du konsert med Simon Says No! hvis du velger en tidlig kino. Konserten er annonsert klokken 22.00. Musikalsk ligger bandet i indie/shoegaze-sjiktet. Bandet nådde NRK Urørt-finalen i 2007, og har gitt ut EP-en "Ahoi de Angst". ”Utrolig autoritær og deilig sound! Good vibrations indeed!”, sa Håkon Moslet.

"These guys are ferocious, loud, and energetic, yet they still manage to keep their music raw and interesting," skrev Filter Magazine da bandet slapp singelen "Sleeping Heart" i fjor høst.

Journalisten var forøvrig skråsikker på at "Ahoi de angst" var et norsk uttrykk.

Her får du en smakebit av Simon Says No!:

Sjekk Simon Says No! på Myspace

22.00 Heroes & Zeros, Charlies bar

Heltene og nullene fra Lillesand turnerer med låter fra sin andre plate, «Simian Vices Modern Divices», som høstet gode kritikker i vår (Se anmeldelse Side2).

Med på plata har de blant annet med seg Anne Lise Frøkedal fra «Harrys Gym».

Sjekk på Myspace

SOUTHERN DISCOMFORT Metal Festival

11.-12. SEPTEMBER

Hele programmet finner du her

fra 18.00 — KICK:

KEEP OF KALESSIN

MERCENARY

**KRAKOW

22.00 - PÅ HJØRNET:**

**DEAFMAZJIIN

FEEL THE AFTERMATH

ESCAPETOR**

16.00 Christer Wulff, Charlies Bar

SOUTHERN DISCOMFORT Metal Festival

11.-12. SEPTEMBER

Symfoniorkester på metallfestival? Ja visst går det an. Lørdag spiller KSO sammen med progrockerne i Lucifer Was på Southern Discomfort.

– Det finnes ingen logisk eller kommersiell forklaring på at vi setter opp dette som headliner på lørdagen, sier bookingansvarlig Bjørnar Jacobsen i metallfestivalen.

– Nå har vi spilt på alle festivalene i Kristiansand, og det var vel bare denne igjen, sier direktør Øystein Eidsaa i Kristiansand Symfoniorkester.

Hele programmet finner du her

fra 18.00 — Kick Scene:

**LUCIFER WAS M/ KRISTIANSAND SYMFONIORKESTER/

SAHG

MADDER MORTE**

22.00 - PÅ HJØRNET:

**TRIOSPHERE

HARM

NUKEHEAD**

22.00 Akustisk søndag, På Hjørnet

Har vi glemt noen? Det er i så fall ikke for å være slemme!

Fortell om flere konserter i debattforumet under: