Den prisbelønte filmskaperen Spike Lee drar i gang en kjempefest i Fort Greene Park for å markere det som ville vært Michael Jackons 51 års-dag.

– Det kommer til å bli på den måten vi gjør det i Brooklyn. Det blir en stor lystig feiring, sier Spike Lee til Washington Post.

Lee har vært Jackson-fan siden The Jackson 5, og forteller til The Root at Michael Jacksons død har gått sterkt inn på ham.

– Vi er fra den samme tiden. Jeg vokste opp med Saturday morning Jackson 5 cartoons, og jeg ville at afroen min skulle være like stor og rund som Michaels.

Besøk i Brooklyn

Lee forteller til filmnettstsedet 40 Acres.com at Michael Jacksøn besøkte ham i Brooklyn.

– Han ringte meg og sa han ville komme til New York, og at han ville komme hjem til meg. Dette var mens jeg bodde i Fort Greene. Han sa «Jeg vil du skal regissere en video for meg. Det nye albumet mitt kommer snart ut. Velg en sang.» Jeg valgte «Stranger in Moscow». Og han sa: «Nei, jeg vil ikke at du skal gjøre den», forteller Spike Lee.

Og fortsetter:

– Jeg sa «Michael, bare si meg hvilken du vil jeg skal gjøre. Hvorfor be meg velge?». Han lo og sa han ville jeg skulle ta «They Don't Care About Us». Og slik ble det.

Regisserte video

Videoen ble spilt inn i Brasil.

– Michael var fantastisk. Han hadde humor, og han jobbet utrolig hardt. Michael var en verdensborger. Jeg sa «La oss dra til Brazil og gjøre dette». Han sa «Let's go, Spike». Det er så deilig når du jobber med folk som er slik – og det var aldri et spørsmål om budsjett.

Bursdagsfeiringen går som planlagt uansett vær, melder Michael Jakcson News, og hvem som helst kan delta. Gratis.

– På slutten av festen skal vi synge «Happy Birthday» til Michael, sier Lee.

– Og vi skal sørge for at han hører oss også. Over hele verden kommer folk til å feire bursdagen hans, men det han kommer til å høre er Brooklyn! Brooklyn is going to be in the house. Deep.

Se «They Don't Care About Us» her: