KRISTIANSAND: — Ja, nå er jeg spillekåt, sier Morten Abel og ler.

I slutten av november ga han ut sitt femte soloalbum «Some of Us Will Make It». Det var da tre år siden forrige album. Siddisen er med andre ord mer enn klar for å innta Norges konsertscener. Turneen starter i Stavanger på selveste Valentinsdagen, 14. februar. Halvannen måned senere, 29. mars inntar popkongen Kick.

Ingen salgssuksess

Om han fortsatt innehar rollen som ukronet popkonge er litt usikkert. «Some of Us Will Make It» har ikke solgt som forventet. Så langt har bare vel 40.000 kopier funnet veien ut av platesjappene. Denne uken ligger albumet helt nede på en 32. plass på VGs Topp 40-liste. Plateselskapet gikk på forhånd ut og antydet at de håpet på salgstall på over 80.000. Forrige album «Being Everything, Knowing Nothing» solgte rundt 90.000. Morten Abel mener selv at det ferskeste albumet selger godt.

— Selv er jeg kjempefornøyd med platen, og tror den vil få et langt liv. Jeg vil at musikken jeg gir ut skal være noe som varer lenge, sier han til Fædrelandsvennen.

Magisk opplevelse

Det er ikke lenge siden han sist spilte i Kristiansand. Under studiestartfestivalen på HiA sto han på scenen foran flere tusen studenter. Morten Abel husker konserten som en fin opplevelse.

— Det var fantastisk å spille for studentene. Opplevelsen var magisk. Jeg har bare gode erfaringer fra Kristiansand, sier artisten, som også har spilt på Quart to ganger.

Abel stiller med nytt band på turneen, blant annet Eva Weel Skram fra «Idol», og lover å presentere det beste fra hele karrieren i tillegg til plata. Noen låter fra tiden med The September When kan det også bli.

  • Vi skal øve inn en del av de låtene og se om det passer inn. Om vi spiller dem kommer an på dagsformen, sier Abel.

Reiser fra datteren

For tiden befinner han seg på ferie i Bodø. Morssiden av slekten er derfra, og Morten flyttet fra Nord-Norge da han var 15 år.

— Her har det kommet masse snø, og nå skal jeg ut på en skitur for å få i gang kroppen.

Nylig flyttet artisten til Berlin sammen med kona og datteren på tre år. Om det å reise på turné og være borte fra familien har Abel følgende å si:

— Det er selvsagt et dypt savn å være borte fra datteren min, men samtidig setter man bare enda mer pris på den tiden man har hjemme, sier Morten Abel.