KRISTIANSAND: — Nærmest på impuls bestemte vi oss for å holde butikken åpen fra midnatt til kl 01.00, sier butikksjef i Gamezone, Eivind Kirkeby.

— Da vi åpnet hadde det allerede dannet seg kø utenfor butikkdøra vår, og det til tross for at nattåpningen ikke var annonsert, legger han til.

Stor interesse

Men full butikk ved midnatt fikk omtrent 10 kristiansandere skaffet seg sin egen splitter nye PS3. Andre hadde vært tidlig ute og forhåndsbestilt.

– Til nå har vi solgt rundt 180 maskiner inkludert forhåndssalg, men regner med trøkket vil øke i tre- fire tiden når folk slutter jobb og skole, sier Kirkeby.

Også andre butikker har merket stor interesse for PS3. Spaceworld melder om bra pågang i butikken mens Elkjøp allerede utsolgt på internett, men de har fortsatt i butikkene til tross for stor pågang allerede i morgentimene.

– Det var en liten kø her da vi åpnet i dag. En kar hadde stått utenfor siden halv tolv i natt, forteller Elkjøp-selger Jan Erik Johansen til fvn.no

- Solid maskin

Kristian Nilsen (23) jobber som webmaster og logistikkansvarlig på Gamezone i Kristiansand og var den første kristiansanderen som skaffet seg en populære spillmaskinen.

— Den stod absolutt til forventingene. Det er en solid maskin som er gøy og spille på, og i tillegg er det den absolutt fineste spillmaskinen jeg har hatt, konstaterer en stolt Nilsen.

PS3 koster fra 5500 – rund 6000 avhengig av tilbehør og pakkeløsninger. Foreløpig er det kommet 28 spill til PS3 i Norge.