KRISTIANSAND: — Kvinner skal jo være ti ganger så flinke som mannen før de tør komme frem med talentene sine, sier Solveig Tallaksen, en av initiativtakerne bak arrangementet «Barbra & Félice».

Målet er å skape en møteplass for å synliggjøre kvinnelige talenter i området rundt Kristiansand, men Tallaksen er snar med å understrekke at alle menn er hjertelig velkomne til gården i Vågsbygd.

— Vi vil samle mennesker fra både kultur og næringsliv, i håp om at de kan bygge nettverk hvor de kan dra nytte av hverandre, fortsetter hun engasjert.

Alle aldre og sjangere

Kvinner i alle aldre, og med helt ulike bakgrunner kommer til å presentere sine arbeider under det to dager lange arrangementet. Kunstutstillinger, kåseri, fiolin, ballett, foto og sang er bare noe av det som står på programmet når talentfulle kvinner inviterer til fest. Sofie Mortvedt skal blant annet spille fiolin til tekstlesing fra Ketil Bjørnstads kommende bok «Flammeslukeren», et portrett av Félicies skjebne og ekteskap med Ole Bull. Unge Mortvedt gleder seg stort, og tror et slikt arrangement har mye å si.

— Det er utrolig fint å få lov til å jobbe sammen med så mange profilerte og erfarne kunstnere. Og dette er en gyldig mulighet for oss som er unge til å bli sett og hørt, sier hun. Og legger ikke skjul på at hun er veldig spent.

Rik på historie

En av ildsjelene bak arrangementet er billedkunstneren Vigdis, eks-kristiansander, bosatt i Paris, som presenterer sin helt nye utstlling i helgen. Hennes oldefar eide en gang Andøen gård, og dette har inspirert henne til å sette seg nærmere inn i historien til den nærmere 200 år gamle gården. Utgangspunktet er den rike, men tragiske historien om de to tidligere husfruene som bodde på Andøen gård, Barbra og Félicie. Hensikten er å bringe disse historiene ut til folket, med særlig budskap til kvinner med ubrukt latent skapertrang.

Fredagen er satt av til en kreativ workshop kalt «Barbras vorspiel», som er lukket for gjester og deltakere. Men lørdag presenteres et bredt program preget av musikk, dans, kunst og mat, som er åpent for alle.