– Vi kommer til Norge og Bergen i sommeren, men må komme tilbake til datoen, sa Mick Jagger på en pressekonferanse i Dallas i USA tirsdag morgen, skriver bt.no.

Konsertarrangøren Rune Lem bekrefter overfor avisa at datoen blir 6. juni, og at konserten skal spilles på Koengen.

— Vi har jobbet med dette i åtte måneder. Blant annet har det vært folk fra Stones-apparatet på befaring på Koengen, sier Lem.

Det har lenge svirret rykter om at Rolling Stones skulle bli neste sommers store utendørsopplevelse på konsertfronten i Bergen, men ingenting har vært bekreftet. På pressekonferansen i Dallas i USA, der hele europaturneen til rockegigantene ble presentert, kom endelig nyheten for rockefrelste nordmenn.

Og det blir garantert kamp om billettene. Trolig blir det gjort plass til kun 20.000 publikummere på Koengen, ifølge bt.no. Men for ivrige Stones-tilhengere finnes det en trøst om det viser seg at det blir vanskelig å få tak i billetter. To dager etter at Mick Jagger og co. gjester Bergen, spiller de i København. Deretter står rockelegendene på scenen på Ullevi i Gøteborg den 10. juni.

Rockedinosaurene i Stones ga i høst ut den nye platen «A Bigger Bang», og er i disse dager i full sving med USA-turneen. I helgen spilte de i Glensdale i Arizona, med følgende sanger:

«Start Me Up», «You Got Me Rocking», «She’s So Cold», «Tumbling Dice», «Oh No, Not You Again», «Rain Fall Down», «Angie», «Rocks Off», «Night Time is The Right Time», «Slipping Away», «Infamy», «Miss You», «Rough Justice», «Get Off of My Cloud», «Honky-Tonk Woman», «Sympathy For the Devil», «Brown Sugar», «Jumpin’ Jack Flash», «You Can’t Always Get What You Want», « (I Can’t Get No) Satisfaction».

Slik blir Stones sin Europa-turné:

29. mai - Madrid

01. juni - Brussel

03. juni - Paris

06. juni - Bergen

08. juni - København

10. juni - Gøteborg

13. juni - St. Petersburg

16. juni - Brno

18. juni - Warszawa

20. juni - Wien

22. juni - Milano

29. juni - Athen

02. juli - Beograd

06. juli - Zagreb

10. juli - Nurnberg

12. juli - Leipzig

14. juli - Frankfurt

16. juli - München

19. juli - Hannover

23. juli - Köln

30. juli - Amsterdam

03. august - Stuttgart

08. august - Nice

20. august - London

25. august - Glasgow

27. august - Sheffield

29. august - Cardiff