kristiansand: — Yess, ropte Rune Kaarbø fra Bakgården Bar da han hadde listet seg ut av formannskapssalen sammen med Gudmund Pedersen og Terje Solli. De tre hadde med stor spenning fulgt debatten og avstemningen som endte 8-5 i favør av utvidet skjenking på Bakgården. Dette betyr at Bakgården Bar blir forvandlet fra en intim bar med konstant kø fredag og lørdag, til et toetasjers bar-eldorado med plass til hele 200 gjester.- Jeg hadde klagen til fylkesmannen klar, for dette visste vi ikke på forhånd, sier Gudmund Pedersen.Seieren betyr altså at Bakgården får utvide til andre etasje med 70 uteplasser på terrasse i tillegg til 65 innendørsgjester. I dag har baren bare 65 inneplasser i første etasje.Kommuneadministrasjonen hadde i første omgang avslått søknaden om utvidelse fordi den var å anse som nyetablering på grunn av størrelsen.Formannskapet viste seg å være av en annen mening, og dermed slipper Bakgården å klage til Fylkesmannen.Likevel er det ikke bare å gripe hammer og sag og sette i gang å bygge terrasse. Bruksretten til lokalene i andre etasje er nemlig ennå ikke godkjent for dette formålet. Akkurat det regner driverne nå som en formalitet.- Det er ingen som bor i gården. Alt er kontorer, så vi forstyrrer ikke noen, sier Pedersen.Han kan opplyse at på et par unntak nær, har hele formannskapet vært gjester på Bakgården Bar.- Vi har drevet en del lobbyvirksomhet. Mandag var hele Høyres gruppe nede og så på lokalene, opplyser Rune Kaarbø.Formannskapet uttalte seg slik: For:

Mette Gundersen (Ap):- Hvis noen bedrifter innen denne bransjen må anses for å være seriøse, må det være Bakgården Bar. Tore Austad (H):- Vi i vår gruppe har lagt vekt på realitetene i at dette er en utvidelse og ikke en nyetablering. Også vi legger vekt på seriøsiteten. Blant annet skal yrkesopplæringsnemnda ha kurs for servitører der. Stian Storbukås (Frp):- Det er ingen tvil om seriøsiteten og kvaliteten til Bakgården.Vidar Kleppe (Dem):- Dette er et godt alkoholpolitisk virkemiddel for å få bruket inn i kontrollerte former. Bakgården Bar er et forbilde for resten av bransjen. Mot:

Dag Vige (V): - Jeg har veldig sympati for etablissementet, men totalt 199 plasser blir mye å servere drikke til. Vi har tidligere vedtatt at brennevinsbevilling bare skal gis til steder med rimelig omfang av matservering. Torbjørn Urfjell (SV):- Skulle du designe din drømmebar ville nok Bakgården komme nokså nær. Men vi har også et skjenkereglement som vi må følge, selv om SV var imot dette da det ble vedtatt. Ut fra dette reglementet er det også andre tidligere søknader som ikke burde vært godtatt. Anne Ma Timenes (KrF):- Det er veldig feil når næringspolitikk og arbeidsplasser blir prioritert foran alkoholpolitikk. Det som nå skjer i formannskapet er veldig uheldig.