KRISTIANSAND: Det var festivalen i 1998 som fikk det til å vrenge seg for den tidligere festivalsjefen for Quart.

— Det ble for mye folk, for mye kø og for tett på idrettsplassen, sier Toffen i intervjuet som ble vist på NRK1 mandag kveld.

Først i 2002 følte Toffen at festivalen hadde et bra år igjen. Da var det David Bowie som var Quart festivalens desiderte headliner og trekkplaster. Også årets festival var Toffen fornøyd med, men med visse innsigelser.

— Det var et bra år i år, men det blir liksom ikke helt det du har lyst til at det skal være, sier Toffen til programleder Anne Sandvik Lindmo, som på spørsmål om sin popularitet etter oppsigelsen svarer at han fortsatt blir hilst på.

Dårlig likt av politikere Derimot mener han selv å være dårlig likt av enkelte politikere, og det har falt Toffen tungt for brystet.

— Det er liksom glemt på et sekund, alt arbeidet man har lagt ned i festivalen, sier Toffen, som hevder at han til tross for svertebrevet og interne bruduljer er klar til å gå videre.

— Jeg prøver å ikke se meg tilbake, sier Toffen.

Må levere tilbake 4000 plater Men selv om Toffen ikke ser seg tilbake, har han derimot ting han må levere tilbake. Inntil 4000 cd-plater, som han har fått som festivalsjef for Quart, må leveres tilbake. Det synes han er surt, men kontaktene tar Toffen med seg videre til den nye Hove-festivalen.

— Blir det ikke kø, eller støv på den nye festivalen, spør Lindblom Toffen.

— Nei, det blir litt sånn "Saltkråkan", svarer Toffen om hans nye arbeidsplass i Arendal.