VENNESLA: – Gnisten til å fortsette var ikke der lenger. Det er trist, men alt har en ende, sier trommeslager Jonathan Perez i venneslabandet Trail of Tears.

Se bildeserie av Trail of Tears gjennom ti år:

Onsdag kveld la bandet ut en pressemelding på sin nettside som fortalte at de er oppløst med virking fra 28. november.

Det betyr at oppløsningen har skjedd på tampen av bandets turne i Mexico.

Trail of Tears har vært blant Sørlandets metallflaggskip siden våren 1998 da de dro på en lengre turne til kontinentet.

Plata «Disclosure in Red» skaffet dem et trofast publikum, og siden har de solgt til sammen 100.000 plater. Spesielt populære har de vært i Tyskland og Nederland. Men også i Mexico og USA har de skaffet seg fans.

Nå er den planlagte «julebordstureen i BeNeLux og Tyskland i desember avlyst.

Det som det derimot blir noe av er den planlagte utgivelsen av plata med den plutselig ironiske tittelen «Existentia». Den ble spilt inn i Marseille i sommer.

– Med utgivelsen av den har vi oppfylt vår kontrakt med Napalm Records (Østerrike), sier Perez. Plata skal komme ut på nyåret.

Pressemeldingen fra Trail of Tears om oppløsningen er undertegnet av bandmedlemmene Jonathan Perez, Runar Hansen, Kjetil Nordhus og Kjell Rune Hagen. Alle fire forlater bandet, slik at vokalist Ronny Thorsen er den eneste som er igjen.

– Trail of Tears-vil aldri gjenoppstå som band. Det blir over mitt lik, sier trommeslager Perez.

Ifølge ham har gnisten i bandet haltet lenge, og i en kort periode for et par år siden var han da også ute av bandet. Nå har altså så godt som alle medlemmene plutselig fått nok, uten at de vil gå nærmere inn på noen annen årsak enn at de er lei.

Selv satser Perez nå videre med bandet Sirenia som også snart gir ut ny plate.