KRISTIANSAND: — Alfarommet er stuntet på festivalen, vårt varemerke. Her skal musikken fra konsertscenene mikses sammen til nye komposisjoner av egne produsenter og remiksere. Drømmen er at det skal oppstå magiske ting, forteller en forventningsfull Erik Honorè. Sammen med Jan Bang er han en av hovedmennene bak den nye Punktfestivalen som begynner i dag. Hovedtyngden av artistene fra inn- og utland spiller jazz og elektronika. Punktfestivalen har høstet stor begeistring for sitt spennende program, og flere utenlandske journalister er på plass i byen.

— Jeg tror programmet vil henvende seg til folk i alle aldre. Her blir det både emosjonell, melodiøs jazz og nye ting innen elektronika, sier Honorè. På plakaten står Jon Hassell, Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Sidsel Endresen, Biosphere og DJ Strangefruit.

Kinesisk bidrag

Kina har også en finger med i spillet når det opprettes ny festival på Sørlandet. Fra Alfarommet skal det gå en direkte link til Kina, hvor det sitter en produsent i Beijing og en i Shanghai. De skal bearbeide og fordøye lydene før de sender dem tilbake. Flere av artistene har høye forventninger til dette nye pilotprosjektet, og gleder seg stort til å bidra musikalsk.

— Mange av dem sier de gleder seg som barn til å spille i dette noe spesielle rommet. En av våre største artister, Jon Hassel, sier han vil være med å spille i Alfarommet alle dagene, forteller en begeistret Jan Bang. Planen er det skal være åpent for publikum når det ikke er konserter på hovedscenen.

Hundreårsmarkeringen

I år er festivalen en del av den offisielle hundreårsmarkeringen, og har mottatt støtte både fra lokalt og nasjonalt hold. Men planen er at dette skal bli en permanent festival som skal arrangeres hvert år.

— Vi satser videre, men festivalen må aldri bli noen gimmick der det er om å gjøre å tjene mest mulig penger. For oss er det musikken som skal stå i sentrum, og det viktigste er kvaliteten på det vi tilbyr publikum, forteller Honorè.

Navnet Punktfestivalen må han selv ta skylden for.

— Enkelt forklart fikk festivalen sitt navn etter at Jan og jeg bestemte oss for å starte en festival med Kristiansand og Alfarommet som midtPUNKT. Alle artister og bidragsytere har vi hente inn via vårt eget kontaktnett. Alle linker til disse kommer fra vår eget miljø her i Kristiansand, avslutter en spent Honorè.

julie.teresa.olsen@fedrelandsvennen.no