Interessen for utenomjordisk liv tok av med rakettfart med TV-serien X-files. Det ble blåst liv i gamle konspirasjonsteorier om Area 51, området i New Mexico der enkelte mener de amerikanske myndighetene oppbevarer restene av en UFO som krasjet i ørkenen.

Nå er David Duchovny tilbake i jakten på romvesener, denne gangen i spillform. Han har byttet ut FBI-skiltet med et arsenal av våpen, i Area 51 spiller han en soldat som blir sendt inn for å rydde opp når skapningene fra det ytre rom har våknet til live og tatt over den hemmelige forskningsstasjonen. Midway har sikkert brukt en god slump på å få med seg Duchovny, men som actionhelt fungerer han ikke spesielt bra. Til å være en rabiat soldat som tømmer magasinene i alt som rører på seg, er han litt vel bakpå, og det stemmer bare ikke helt. Marilyn Manson er også med, uten at dette gjør spillet til noe du må ha på grunn av skuespillerprestasjonene.

Area 51 er et ganske greit actionspill, men du går fort lei av å plaffe løs på monstre som kontinuerlig farer i synet på deg. Kontrollen er et godt stykke fra optimal, og selv om du kan justere følsomheten til analogspakene, føles det ikke like bra som i spill som Halo og Time Splitters.

Du har hele tiden med deg et soldatlag, og disse gjør ganske god nytte for seg. Det er litt merkelig at du kan måke på med granater for å ta knekken på monstre som står rett ved siden av dem uten at de får så mye som en skramme, men skitt au, man skal kanskje ikke klage når man får hjelp av usårbare supermenn.

Et stort irritasjonsmoment er den sparsomme fordelingen av sjekkpunkter; blir du drept av et monster, må du til stadighet gå langt tilbake og gjøre ting om igjen. Når du gjør dette merker du at skurkene er stokk dumme, og oppfører seg på nøyaktig samme måten som forrige gang du gjorde det samme.

Jeg vil ikke anbefale Area 51, men har du en høne å plukke med onde romvesener kan det hende du liker det likevel.

TORE SAND

X-files med masse våpen

Area 51

Midway

Genre: Førstepersonsaction

Alder: ??

Plattformer: Playstation 2, Xbox, PC