Space Invaders er et av de mest revolusjonerende spillene som noen gang er lansert. Ikke fordi det var så bra, men fordi det var et av de første som tok skikkelig av. Du skulle skyte ned små romskapninger som sakte, men sikkert krøp ned mot deg. Du var et ensomt romskip nederst på skjermen. I og med at farge-TV-er ikke var vanlig, hadde man klistret gjennomsiktig tape i forskjellige farger til skjermen for å få litt mer sprut i grafikken.

Nå er spillet tilbake, denne gangen på Nintendo DS. Selv om man har klasket til med Revolution som undertittel, er det ingen ting her som vitner om en revolusjon. Man har riktig nok fikset litt på grafikken, og da mener jeg litt i ekstrem forstand. Du får bakgrunner fra kjente steder i verden, romskipene ser litt bedre ut, du har et par nye våpen og noen nye måter å spille på. Og det er det. Ellers er det klin likt det opprinnelige Space Invaders.

Du kan også spille en direkte kopi av det originale spillet, og når sant skal sies ble jeg sittende en god stund og plaffe ned invasjonsstyrkene fra rommet. Alle dataspills mor har en egen evne til å få deg til å fortsette å spille, og hvis du er ute etter litt rask action mens du venter på bussen, egner spillet seg perfekt.

Like vel, det holder ikke å spa opp et nærmere 30 år gammelt spill og bare uten videre kalle det Revolution. Space Invaders for DS burde inneholdt flere nye funksjoner, og sjansen er stor for at du går fort lei.

TORE SAND

Space Invaders Revolution

Atari

Sjanger: Action

Alder: 3+

Plattformer: Kun Nintendo DS