1. BENDIKSBUKTA

Festivalens bankende hjerte. Årets hovedscene har kapasitet på drøye 10.000 mennesker, og vil garantert bli en kokende heksegryte når Green Day, Foo Fighters og Snoop lirker fram seksstrengere, jazztobakk og allsang.

2. PLENEN

Ny scene av året. Området har tidligere vært avsperret for publikum, men i år skal Raphael Saadiq, Porcupine og Plantlife kaste musikalske grantater ut over den gamle appellplassen. Kapasiteten er på 4.500. 3. GRAVANE

Quartfestivalens irriterende kommersielle vorte. Den ellers så vakre strandsonen invaderes denne uken av festivalens samarbeidsparterne som på høyoktan slynger logoer og unyttige dingser etter lett påvirkelige fjortiser. PS: Du ser ut som en idiot med syv halsbånd rundt nakken!

4. ODDEN

Driter du i musikken, og er mest interessert i å fukte strupen, kan du like godt legge deg flat på Odden. I fjor var stedet tettpakket da Keane leverte britiske godbiter. I år er det chillout-område med sandstrand.

5. IDRETTSHALLEN

Ble for et par år siden brukt som innendørsscene, men er nå tilbake som festivalkino. Programmet byr på flere godbiter, og stedet fungerer utmerket for den som trenger en høneblund.

6. CALEDONIEN

Med fasade som en russisk prostituert, er det umulig å overse byens høyeste hotell. Her bor artistene så godt bevoktet at du bare kan glemme å snøvle fram sjarmerende gloser om at du har en drinkavtale med Snoop i 13. etasje. Caledonien byr på fete klubbkonserter, men vokt dine steg. Havner du i pianobaren vil desperate, lokale binner i 40-årene slå klørne i søte festivalgutter med nedsatt dømmekraft.

7. MARKENS

Byens handle— og gågate, garantert tettpakket både på dag- og kveldstid. Vær ekstra på vakt torsdag: Da har det lokale næringslivet «handelens dag» i den henisikt å gjøre kraftige innhugg i ditt stadig minkende ølbudsjett.

8. 7-ELEVEN

Krysset mellom Tollbodgata og Markens er Kristiansands-politiets nattlige verkebyll. Ved fullmåne kommer slåsskampene tett som makrellen på Byfjorden. Og dersom du trenger gratis overnatting er dette det enkleste stedet å sikre seg plass på blålyshotellet.

9. BYSTRANDA

Ensom og på jakt etter et nachspiel? Stikk innom Bystranda! I pent vær er dette området med desidert høyest tetthet av testosteronbomber og utildekkede delikatesser. Når natten senker seg er dette stedet for et bad, en flørt og, hvis du er heldig; en tur i buskene...

10. LUNDSBROA

Hvis du er på vei hjem til Quart-campen og krysser denne broen: Snu! Du er på ville veier, og vil før eller senere befinne deg utenfor lekegrinden til Norges beste fotballag!

11. FÆDRELANDSVENNEN

Lokalisert på Torget, midt i byen, produserer den uunværlige blekka du nå holder i hendene. Stikk innom og gi oss et tips, litt kjeft eller begge deler. Hva med et forfriskende bad i Torvets fontene?

12. TREDJE STAMPE

Lokalisert på toppen av Baneheia ligger 3. Stampe. En nydelig flekk på Moder Jord med deilig temperatur i vannet. Anbefales på det varmeste for deg som trenger å jage nattens herjinger ut av kroppen.

13. FESTIVALCAMPING

En drøy kilometer fra festivalområdet (dobbelt så langt når du labber tilbake...) ligger Egsjordet. Her er festivalcampen, men ikke la deg skremme: Sammenlignet med Roskilde-campen er dette rene homsepatruljen. Med drøye 5000 gjester er det imidlertid høy partyfaktor og ditto desibelnivå. Dersom avisa du nå holder i er søkkvåt, er det allerede for sent å gi gode campingråd...

14. DANSKEBÅTEN

Denne tar deg til Hirtshals. Et forferdelig kjedelig sted med en beryktet slakter. Men hvis du vil ha billig snus og øl, så bruker du bare seks timer tur/retur med Silvia Ana... Hvis ikke det frister: Snu og gå tilbake til Odderøya!

15. Fiskebrygga

Glitrende rekreasjonsområde for deg som liker å sitte i solen og få bekreftet myten om den fromme sørlendingen som tøffer rundt i nypussa trebåt, vinker elegant og nipper til CB'en.

GUIDE: ØIVIND HOLTHE, SATELLITTFOTO: QUICKBIRD