Konsolllanseringer fører ofte til en hype som på de fleste måter ligger langt unna sannheten. Selv flere uker etter Xbox 360 -lanseringen i fjor var det faktisk mulig å finne konsollen i butikkene ( riktignok kun den " nedstrippede" utgaven, men likevel...).

Men ingen regel uten unntak og unntaket i denne sammenhengen er Nintendo Wii. Over hele landet meldes det nå om butikker som forlengst har solgt ut sin beholdning av Wii-konsoller på forhåndsbestilling, og et kjapp runde på de mange nettbutikkene bekrefter det vi fryktet som mest. Nintendo Wii er utsolgt, utsolgt og atter utsolgt.

Forhåndssolgt

Også hos store kjeder som Lefdahl, Elkjøp og Expert er håpet lysegrønt. En telefonrunde ga oss et knippe svar som slett ikke var særlig lovende. Uten unntak så bekreftet de store el-kjedene at hele beholdningen av ventede Wii-konsoller forlengst var forhåndssolgt.

Det samme gjaldt også for de store leketøyskjedene som Toys 'R Us og Ekstraleker. Selv på en såpass "utradisjonell" gamer-butikk som Obs! kunne markedsjefen bekrefte at det fantes små sjanser for å skaffe seg en Wii på lanseringsdagen.

Får flere før jul

De fleste butikker og kjeder venter inn en ny leveranse av Wii-konsoller før jul, men ingen kan bekrefte noen dato når dette vil skje.

Også via utenlandske nettbutikker er det fint lite håp om å få kloa i godsakene. Både Amazon, Play og GAME melder om tomme lagerbeholdninger til langt ut i neste år.