I VG gir Morten Abrahamsen bare terningkast tre, og under overskriften «Rar blanding» skriver han at det ikke er noen fornuftig sammenheng mellom bokens klart atskilte partier. «Store deler fremstår som en altfor lang skolestil, hvor leseren proppes full av informasjon som verken er spennende eller godt skrevet», mener Abrahamsen og karakteriserer romanen som «en uggen lapskaus av myter og bibelske referanser, hvor det føles som forfatteren har forspist seg på informasjon som han velter over på leseren, i til tider dønn flat prosa».

I Dagbladet er derimot Fredrik Wandrup meget begeistret og jubler over «en tour de force av ei bok; en fascinerende kraftanstrengelse som beveger seg — jeg hadde nær sagt høyt og lavt, både i elegante svev og i flaksende uro.»

Knausgård velger å ta Bibelen på ordet, både i bibelfortolkningene og i de mange sekvenser om engler, skriver Wandrup i en fyldig anmeldelse som med illustrasjon tar nesten to sider i Dagbladet, og han karakteriserer Knausgård som «et helt spesielt talent i sin generasjon».

Han fortsetter rosen med å kalle Knausgård for en uhyre stilsikker forfatter. Boka inneholder sekvenser som er gjennomlyst vakre, men også partier preget av presis skarphet, heter det. Avslutningen på den lange og begeistrede anmeldelsen i Dagbladet er slik: «La oss nøye oss med å slå fast at Knausgård har skrevet ei bok av så høy kvalitet at den tåler å bli betraktet som en romankunstnerisk provokasjon.»