Showdown likner ganske mye på storebror NBA Street Vol. 2. Her gjelder det å måke inn mål med stil og akrobatikk. Kampene spilles med tre spillere på hvert lag, og til å begynne med lager du deg din egen «baller» og fordeler ferdighetspoeng i forhold til hvor god du vil at han eller hun (!) skal være til å dunke, skyte, blokkere, stjele ballen og så videre. Deretter utstyrer du tøffingen med kule klær og kaster deg ut i kampen om dominans av gata.

Selv om hovedmålet i de fleste kampene er å vinne, vil det ofte lønne seg å gjøre dette på spektakulært vis. Du får poeng for å smelle ballen gjennom kurven med kombinasjonsfinter eller kraftige dunks, og poengene bruker du til å oppgradere spilleren din ytterligere.

Showdown har masse kul musikk, og er moro å spille. Men kontrollene sitter ikke helt som de skal. Til tross for at PSPen ikke har like mange knapper som PS2, har utviklerne likevel valgt å dytte inn en masse kule triks. Dette er sikkert godt tenkt, men det funker ikke helt i praksis. Du får to forskjellige triks avhengig av om du trykker fort eller holder inne trikseknappen, og dette fører til litt treghet i systemet.

Men er du ute etter et basketspill, er Showdown likevel ganske kult. Det er tilfredsstillende å lure motstanderne med usannsynlig akrobatiske triks og se reprisen av bragden mens du hører på fet

musikk.

TORE SAND

NBA Street Showdown

EA Sports Big

Sjanger: Gatebasket

Alder: 3+.

Plattformer: PSP