— Vi er stolte av å ha muligheten til å sette God Seed på plakaten i år, skriver Southern Discomfort i en pressemelding.

Det første bandslippet fra Sørlandets tyngste musikkfestival er også en headliner. God Seed opptrer fredag 13. september på den første av festivalens to kvelder.

God Seeds vokalist Gaahl må sies å være norsk black metals mest markerte skikkelse i 2013. Kristian Espedal fra Fjaler har vakt oppsikt av mange grunner de siste årene. Han ble i 2004 dømt for vold, han har uttalt seg støttende om kirkebrenning, og i 2010 ble han kåret til "årets homo" av LLH Hordaland.

På det kunstneriske plan er han kjent som vokalist i Gorgoroth og Wardruna, og i 2010 sto han sågar på Den Nationale Scene i rollen som norrøn gud under Festspillene i Bergen.

Sammen med King (ov Hell) brøt Gaahl ut av det anerkjente bandet Gorgoroth i 2007 etter en intern krangel. Debutplata "I Begin" under navnet God Seed kom i fjor høst til gode anmeldelser.

Med seg på laget har de Geir Bratland (Dimmu Borgir, Apoptygma Berzerk) - keyboard, Kenneth Kapstad (Motorpsycho) – trommer, Lust Kilman (Grimfist) – gitar, og Sir (Djerv, Trelldom) – gitar.