KRISTIANSAND: — Det var en innskytelse jeg fikk på øvingslokalet. Jeg ville skrive en ny sang, og det var snart jul, så da ville jeg lage en julesang. For å se om jeg fikk til det. Det er jo en ganske oppgått sjanger, sier Asbjørn Ribe.

Julelåten "Ja, så er det jul" ble sluppet 15. november. Den har Ribes tydelige signatur, og inneholder blant annet både klokkespill og pauker. Låta fremføres når Ribe lørdag kveld spiller en intimkonsert i Ansgarskapellet på Hånes.

— Jeg ville se om jeg kunne finne noe som jeg kunne stå for, legger han til.

Føler du at du har klart det?

— Ja, jeg synes egentlig det. Jeg ble fornøyd.

Hvilke tilbakemeldinger har du fått?

— Folk som har hørt den, har vært begeistret. Men det er mange som ikke har hørt den ennå. Så vi må prøve å få den spredt, sier artisten

Ribe har aldri før vært i kapellet på Ansgarskolen, og gleder seg til lørdagens konsert.

— Det er jo helt i grenseland til en førjulskonsert, sier han og ler.

Ribe forsikrer om at det ikke blir flere julesanger enn den nye julelåta. Ellers vil han spille en del fra det kritikerroste albumet "1400 Ski", som han ga ut i januar i år. Han er nå i full gang med å jobbe fram et nytt album.

— Hovedfokuset er å lage ny musikk, og å spille musikk. Kanskje jeg har albumet klart om ett år, sier han.

Blir det ei juleplate da?

— Nei. Jeg må gjerne vente til begynnelsen av 2015, da. Det pleier å gå et par år mellom albumene mine. Noen høster rismarkene tre ganger i løpet av sesongen. Jeg er ikke slik. Det tar tid å lage musikk.