KRISTIANSAND: — Dette var kjempegøy. Også kom det så mange folk. Det ble tatt ut 368 billetter, derav 180 betalende, sier Petter Benestad etter førpremieren på "Med rett til å kapre".

— Filmen var veldig bra. Filmskaperne har fått mye ut det, til å være en slik type film. Det var mye bra, men en ting jeg merket meg, var filmmusikken. Den var fantastisk, sier kinodirektøren.

TV onsdag, kino fredag

Onsdag blir den vist på NRK1. Fredag har den ordinær kinopremiere i Kristiansand, Farsund, Grimstad og Arendal.— Vi forventer ikke de helt store tallene. Men jeg tror det er en del som har lyst til å se filmen. Og vi tenker at den har et liv på seniorkino og skolekino, sier Benestad.

— De som var her i dag syns den var bra, og den har absolutt et liv på kino. Men jeg håper i første rekke på mange seere på onsdag. NRK har markedsført den tungt, og det er ikke ofte de gjør med eksterne produksjoner. Det tyder på at de ønsker å nå ut til et bredt publikum, sier filmskaper Kristian Landmark.

- Et formidlingsprosjekt

Berit Eide Johnsen er professor i historie ved UiA, og er en av kildene som brukes i dokumentaren. Hun synes kapertiden er en spennende fase i vår historie, og er glad filmen er laget.

— En historie kan tolkes på mange måter, og her er deres tolkning. Filmen er et formidlingsprosjekt, og jeg synes den er fabelaktig god, sier hun.