TIL PALMESUS: Evan Seleven. Foto: Christian N_rsteb_
TIL PALMESUS: Sirkus Eliassen, her fra fjorårets konsert på Bystranda. Foto: Schrøder, Tor Erik

KRISTIANSAND: Med rapperen Maxi Jazz i spissen produserte britiske Faithless hits som "Insomnia", "Salva Mea" og "God is a DJ" på 90-tallet. Da tok de også turen innom Quart og Kristiansand, og til sommeren er bandet tilbake i byen. Denne gangen spiller de på Bystranda under Palmesus.

— Faithless er et kult band, som passer godt på Bystranda. Maxi Jazz kommer til å lage akkurat den stemningen vi vil ha, sier bookingsjef Heine Strømme.

Men det blir et lokalt band som får æren av å åpne festivalen. Indierockerne i Evan Seleven er rutinerte i gamet og ga i fjor ut albumet "The Taste of Waste". 19. juli sparker de i gang Palmesus i Kristiansand sentrum.

Variert

Palmesus-arrangørene slipper også en rekke andre artister onsdag:

Det svenske pop-stjerneskuddet Alina Devecerski kommer. Hun hadde i fjor hitsingelen "Flytta på dig" som toppet listene i hjemlandet. 30-åringen spilte også under årets Bylarm i Oslo.

Sirkus Eliassen returnerer etter å ha gjort suksess på festivalen i fjor, og har landeplager som "Hjem til dæ", "Æ vil bare dans" og "Før du går" i repertoaret.

20-årige LidoLido vant spellemannprisen for "årets nykommer" tidligere i år og kommer også til Palmesus i sommer. Det samme gjør Ørjan Nilsen som er blitt rangert som nummer 32 på det britiske musikkmagasinet DJ Mag sin kåring over verdens beste DJs.

Hans nederlandske DJ-kollega Fedde le Grand , som for alvor etablerte seg i 2007 med "Put your hands up 4 Detroit", spiller både påstranda og på Kick i etterkant.

Blant andre Karpe Diem og Axwell fra Swedish House Mafia er tidligere booket til Palmesus. Det gjenstår fortsatt en headliner, som blir offentliggjort i løpet av to-tre uker.