30. november starter Maria Arredondo og Torstein Sødal «Jul i Sør»-turneen i Søgne. 20. desember avsluttes turneen med to helt spesielle konserter i Vennesla. Paret har nemlig fått gjennomslag for å holde konserten i et av de gamle byggene til Hunsfos Fabrikker — PM6. ## Hull i bakken

— For en måned siden var det et stort hull i bakken her, forteller Torstein Sødal inne i det kommende konsertlokalet.

For en måned siden var det et stort hull i bakken. Her blir det konsert 20. desember. Foto: Torstein Sødal

Eierne jobber nå med å sette det i stand slik at det kan arrangeres julekonsert der 20. desember. Da Maria Arredondo og Torstein Sødal tok kontakt med eierne angående konserten, gikk de noen runder, men til slutt endte eierne altså på et ja.

— Det er en fantastisk plass. Både min oldefar, bestefar og mor jobbet her, så det er veldig gøy å kunne ha en konsert her. Det tror jeg også mange andre fra Vennesla synes er gøy, sier Maria Arredondo.

— Ja, jeg tror at det blir en veldig spesiell konsert i et rått lokale. Dette er hjertet av Vennesla, legger Torstein Sødal til.

— Men hvorfor gikk eierne med på dette?

— Det er jo veldig gøy når det er lokale folk, også er det gøy når området blir brukt til noe annet, svarer medeier i Hunsfos Næringspark, Terje Mangseth.

Konsertscene

På det meste var det godt over 1000 ansatte på Hunsfos Fabrikker. I 2011 gikk bedriften konkurs, og nye eiere tok over, da under navnet Hunsfos Næringspark.

Det er i dette bygget, PM6 at "Jul i Sør" skal arrangeres. Bygget blir nå pusset opp med tanke på nye leietakere. Foto: Tore André Baardsen

— Her inne sto papirmaskin nummer seks, som var hjertet av Hunsfos og av Vennesla. Alle i Vennesla bor her på grunn av Hunsfos. Maskinen er flyttet til Malaysia, men bygget står her ennå, forteller medeier Agnar Espegren.Arredondo håper at det kan bli en permanent scene på Hunsfos.

— Vi trenger det i Vennesla, mener hun.

— Det blir nok ikke det i dette lokalet. Det pusses opp med tanke på andre leietakere. Vi ser på muligheten for å arrangere konserter andre steder på området. Til sommeren skal vi ha en utekonsert her, informerer Espegren.

- Overraskelser

Men før «Jul i Sør» kan innta Hunsfos, er det fremdeles en del finpuss som må til, og ikke minst, det må legges inn varme. Men helt varmt, det blir det nok ikke.

— Folk må nok regne med å sitte med jakke på, sier Sødal som mener at dette blir en litt annerledes konsert enn de andre på turneen.

— Vi er ikke i en kirke, og vi har ingen åpenbare begrensninger. Vi står helt fritt. Publikum kan regne med noen overraskelser.

30. november starter «Jul i Sør»-turneen i Søgne Hovedkirke. I år har Sødal og Arredondo fått med seg Martin Halla og fiolinist Haakon Aase.

— Haakon er helt tullete flink på fiolin. Det er utrolig gøy å ha han med! Og Martin Halla tar med seg litt av den amerikanske juletradisjonen. Jeg tror at vi utfyller hverandre fint, mener Arredondo.

Som de tre tidligere årene blir kor en viktig del av konsertene:

— I Søgne og Vennesla har vi med oss de lokale, entusiastiske prosjektkorene Dusjkoret og Venneslakoret, og i Kristiansand domkirke har vi med oss mannskoret Gåsehud, forteller Sødal.