— Hovedårsaken til at vi gir ut plate, er at vi er utøvende musikere. Vi har behov for å skrive og gi ut ting, sier Hilde Norbakken.

Vokallæreren på UiA har de siste årene vært med å forme kommende artister. I neste uke slipper hun sitt første egenproduserte album, «Open Doors»; et duoprosjekt med UiA-kollega og pianist Ingolv Haaland.

cover open doors.jpg

— Vi ønsker å lage et musikalsk visittkort, som sier hvem vi er og hva vi står for. Vi har jobbet mye frilans, og fikser ulike stilarter. Men her er vi personlige. Vi har brukt lang tid, for vi ønsker å gjøre det så bra som mulig, sier Haaland.

Har brukt to år

Begge er universitetslektorer ved institutt for rytmisk musikk på UiA, men at de fant sammen på scenen var mer tilfeldig. De gjorde en spillejobb sammen i Kilden, og merket da at den musikalske kombinasjonen var spennende og spesiell. De bestemte seg for å jobbe videre sammen, og arbeidet med duoprosjektet i to år. Norbakken skrev tekster, og sammen utviklet de det musikalske. I vår var de i anerkjente Rainbow Studio i Oslo, hvor Jan Erik Kongshaug mikset albumet.

— Mamma kaller det jazz, men vi kaller det ikke det. Men det er et sted i jazz/pop-landskapet, sier Norbakken.

— Det er avhengig av hvem som hører det. Det er ikke avantgarde-jazz, men lyttervennlig jazz i et utviklet popbegrep, mener Haaland.

Hilde Norbakken har vært vokallærer for Pål Rake, Geirmund Hansen, Knut Marius Djupvik og Sindre Gjærum Hansen, som alle var med i fjorårets utgave av "The Voice". Nå gir hun ut plate selv, sammen med UiA-kollega Ingolv Haaland. Foto: Kjetil Samuelsen

«Open Doors» består av ti låter, og tekstene er viktige for låtskriver Norbakken. Hun ønsker at de skal betyr noe for folk i ulike livssituasjoner.

— De er livsrelaterte og mellommenneskelige. En av låtene handler for eksempel om det å miste noen. Låtene er personlige, men ikke nødvendigvis selvopplevde, sier hun.

Et eget uttrykk

Gjennom stillingen på UiA har Norbakken hjulpet artister som Pål Rake, Knut Marius Djupvik og Geirmund Hansen, alle kjent fra «The Voice», å slå gjennom. Hun frykter ikke å bli sammenlignet med studentene sine.— Hovedgreien min gjennom disse årene er at studentene skal jobbe ut et eget uttrykk. Det skal vi også gjøre nå, så jeg tror ikke det er så mange likheter, sier hun.

Tirsdag blir det slippkonsert i multisalen i Kilden. Deretter skal den forholdsvis ukjente duoen bruke tid på å bli kjent blant sitt publikum.

— Vi skal booke konserter til våren. Vi har det ikke travelt med å nå fram dit vi skal, sier Norbakken.