Det melder Kilden Teater— og Konserthus i en pressemelding tirsdag kveld.

– Vi har hatt en grundig og omfattende prosess i forbindelse med ansettelsen, hvor mer enn 60 personer har vært vurdert. 30 prosent av dem er kvinner. Med Hans Antonsen har vi funnet en tydelig, uredd og godt kvalifisert leder. Kilden er en drivkraft i det sørlandske kulturliv, og vi ser frem til å samarbeide med Hans Antonsen for videre utvikling av teater- og konserthuset, sier styreleder Anne Carine Tanum i pressemeldingen.

Hans Antonsen (49) har vært Venstre-ordfører i Grimstad siden 2007. Han har tidligere hatt en rekke verv i rikspolitikken, blant annet som generalsekretær i Venstre og statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet.

Ydmyk

Antonsen tiltrer stillingen i Kilden i løpet av høsten, og erstatter Bentein Baardson.

— Jeg skal prøve å være en god leder for et flott kunstnerisk miljø som har betydd mye for Sørlandet. Dette er en veldig stor oppgave og det er med stor ydmykhet jeg tar over etter Bentein, sier Antonsen til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

— Men nå prøver man ut Kilden med den organiseringen som var tenkt, og da er det ikke lagt opp til at topplederen er kunstner. Dette er en kjempestor organisasjon som skal fungere godt internt og overfor omverdenen. Til det trengs det også ledelse, og det tror jeg at jeg kan litt om, sier den avtroppende ordføreren.

- Har hjertet i kulturen

- Var det overraskende at styret valgte deg?

— Jeg har hatt en dialog underveis, og jeg har skjønt hvor det bar hen, så det var med forventning jeg så fram til styremøtet i kveld.

- Du har ikke bakgrunn fra kultur?

— Det har jeg ikke. Men jeg har hjertet mitt der.

- Er det nok?

— Det er en kunstnerisk ledelse for orkesteret, teateret og Opera Sør, og så er noen som skal få til lagspillet her. Det blir et nytt område for meg, og igjen blir det en veldig bratt læringskurve. Men jeg har vært igjennom noen slike før.

Vant til konflikter

- Du skal lede mange ulike mennesker og institusjoner samlet under et tak. Er du klar for å løse konflikter?

— Konflikter er veldig dynamiske, og jeg kommer fra et sted som ikke akkurat er veldig konfliktløst.

- Hva er din beste egenskap som leder?

— Jeg føler at jeg har fått ting til med å bygge lag som finner en vei inn i framtiden.

Klar for å forlate politikken

- Hvordan blir det å forlate politikken?

— Det er jeg veldig klar for. Jeg føler jeg har gjort mitt i politikken.

- Og hvilken stor favorittartist ønsker du deg på scenen i Kilden?

— He-he. Du får ikke noen programerklæring fra meg nå.