— Jeg og fotografen, Vegard Landsverk, ivrer etter å gjøre ting som er ambisiøse. Dette er vår øvelse i å lage Hollywood uten budsjett, sier regissør Ola Røyseland.

I «Among Thieves» møter vi fire menn som spiller poker. To av dem prøver å overtale de to andre til å bli med på et ran.

Pyro-effekter

I filmen er det både actionscener fra selve ranet, en biljakt og en skytescene.

Dette er vår øvelse i å lage Hollywood uten budsjett.

— Jeg har sertifikat for pyroeffekter, så det blir en skikkelig eksplosjon også. Filmen var ferdig i sommer, men vi har ventet med å vise den til vi kunne gjøre det på et stort lerret, sier Røyseland, som trolig sender filmen til noen festivaler til tross for at han ikke mener det er en festivalfilm.

— Filmen inngår i en portefølje av filmer jeg har laget. Det blir mer en pilot for hva vi kan få til, og på hvilket nivå vi kan lage film. «Dette fikk vi til uten penger, tenk hva vi kan få til med penger» kan vi si til produsenter, forteller han.

Angst og krigsseiler

Under tirsdagens "Film på vei - nye filmer"-arrangement i Aladdin, som er et samarbeid mellom Sørnorsk filmsenter og Cinemateket, vises også klipp fra «Frykten for et alminnelig liv». Det er en dokumentar om angst, som lages av Frode Vestad og Kristian Landmark. Svein Rune Skilnand viser også klipp fra sin dokumentar om den tidligere krigsseileren Søren Brandsnes.

— Filmskaperne er glade for å få tilbakemeldinger på sine prosjekter. Og da gjerne fra folk utenfor filmbransjen. Filmene skal jo tilslutt ikke bare ses av folk i bransjen, men av «vanlige» folk, sier Kirsten Bonnén Rask, daglig leder i Sørnorsk filmsenter.